Navraťte své pokožce vláhu po dnech slunění

Nyní je pravý čas nenechat vymizet nadšení ze sluníčka a přitom zklidnit pokožku a připravit ji na podzim. Dokážete to ve 2 jednoduchých krocích.

S letními dny, kdy se na nás sluníčko zářivě smálo, se už pomalu začínáme loučit. Naše tělo si muselo určitě užít objetí slunečních paprsků, ale zároveň teď může být napnutá a podrážděná. Můžeme pak mít pocit svědění a pálení, což není nic příjemného. Proto, pokud jste aktivně pokožku chránili v létě, odvedli jste dobrou práci, ale teď přichází na řadu i druhá část péče.

Pokud máme pokožku spálenou od slunce, tento jev je jako popálenina prvního a druhého stupně. Objevuje se zarudnutí, pocit tepla na kůži, svědění a bolest. Nejintenzivněji to bývá zpravidla cítit po 12 až 24 hodinách od pobytu na sluníčku. Trvá však další tři až sedm dní, než příznaky úplně odezní.

Vzhledem k tomu, že paprsky pronikají hlouběji do pokožky, dochází k poškození  kolagenu, což snižuje pružnost pokožky. To následně vede k tvorbě vrásek.

Po větším slunění je vhodné nejprve zajít do stínu a osprchovat se vlažnou vodou. Horká nebo studená voda způsobí pokožce a může oddálit regeneraci. Kůži osušte ručníkem. Netřete do sucha, aby nedošlo k podráždění.

„Péče zevnitř“, tj. správná výživa hraje neméně důležitou roli v procesu hojení. Ovoce a zelenina, které obsahují vitamíny pomáhají při regeneraci pokožky. Mrkev například kompenzuje obsah beta-karotenu v kůži.

Obecně platí, že čím více vystavujete pokožku slunci, tím více tekutin byste měli spotřebovat, protože tekutiny se pokožkou ztrácí.

Kdykoliv se však rozhodnete na pokožku nanést přípravek po opalování, myslete na to, že parfémy a parabeny dráždí už tak namáhanou pokožku. Nejdůležitější by měla být regenerace pokožky a regulace rovnováhy vlhkosti.

Doporučujeme vyhledávat také produkty s obsahem aloe vera. V péči o pleť je to již ověřený způsob, jak pokožce ulevíte. Složky této rostliny jsou ideální pro péči po opalování. Hydratují, hojí rány a působí protizánětlivě.

bioten BELOVED MUSK tělový krém

Ponořte se do sametového potěšení! Unikátní kombinace 83 % ingrediencí přírodního původu, krémové textury a přitažlivá vůně zanechá vaši pokožku hedvábně hladkou a prozářeně hydratovanou.

Ikonická vůně bílého mošusu – podmanivé, bohaté a léty ověřené ingredience těch nejpříjemnějších parfémů světa. Patentovaná technologie poskytující 48h hydrataci a ochranu její úrovně v pokožce.

Cena: 129,90 Kč/250 ml  

ASTRID SUN Ledově chladivý gel po opalování

Poté, co vystavíte svou pokožku sluníčku, navraťte jí sílu a zklidněte ji. K tomu vám skvěle poslouží ledově chladivý gel po opalování obohacený o čistý extrakt z bio aloe vera. Gel pomáhá zklidnit podrážděnou pokožku po opalování a zmírňuje pocit pálení a zarudnutí. Poskytuje pocit chladivého osvěžení a hydratuje pokožku až po dobu 24 hodin. Produkt si oblíbíte jistě i pro jeho nelepivé složení, s nímž se rychle vstřebává.

Cena: 129,90 Kč /200 ml