Jak správně pečovat o vlasy v 5 krocích

Každý z nás má jiné vlasy, ať už jde o délku, barvu, množství nebo také strukturu. Přesto ale existují pro všechny stejná pravidla, díky jejichž dodržování budou naše vlasy krásné, lesklé, a hlavně budou zdravě růst.

1. Myjte vlasy vlažnou vodou

Přesto, že horká sprcha působí relaxačně na tělo, pro vlasy není nevhodná. Vysoká teplota totiž zbavuje pokožku hlavy i vlasy přirozeného mazu, ty jsou pak mnohem sušší, matnější a také náchylnější k lámání.

2. Spolehněte se na přírodní produkty

Pravdou je, že po umytí běžným šamponem budou naše vlasy na první pohled lesklé a krásné. Při opakované aplikaci ale dojde k jejich zatížení a výsledkem bude splihlý nepoddajný účes. Dlouhodobé používání silikonů, sulfátů a dalších syntetických složek navíc významně zatěžuje náš organismus, a dokonce se o těchto ingrediencích hovoří jako o spouštěčích nádorových onemocnění. Přírodní kosmetika se přitom vyvíjí mílovými kroky a tyto látky dokáže plnohodnotně nahradit složkami, které mají stejné účinky, vlasy ani organismus ale nezatěžují, a navíc pocházejí z přírody.

3. Šamponujte jen pokožku hlavy

Šampon nanášejte pouze na pokožku hlavy. Pro umytí zbytku vlasů bohatě postačí pěna, která při šamponování vznikne. Nanášením šamponu na konečky by se vlasy příliš vysušovaly.

4. Kondicionér patří pouze na konečky

Aplikujte kondicionér pouze na konečky vašich vlasů. Pokud byste jej nanesli po celé délce, vlasy by byly příliš zatížené, což by vytvořilo splihlý dojem.

5. Používejte správné hřebeny

Pro rozčesání mokrých vlasů používejte hřebeny se širokými zuby a pracujte s ním velmi obezřetně. Vlhké vlasy jsou totiž mnohem náchylnější k přetržení. Suché vlasy je pak vhodnější jemně pročesávat kartáčem.

Proč důvěřovat Björk & Berries?

Björk & Berries je bio péče založená na léty prověřených švédských tradičních recepturách a nejnovějších poznatcích z oblasti kosmetiky. Můžete se tak spolehnout na to, že veškeré přípravky jsou vysoce účinné, nezávadné a v neposlední řadě maximálně zohledňují udržitelnost.

Never Spring Shampoo

Přírodní šampon jemně čistí vlasy a díky výtažkům z bio břízy je i posiluje. Šampon je inspirován touhou po jaru, má proto svěží vůni borůvek a citronu, s podtóny cedrového dřeva a také jasmínu.

Za své výjimečné účinky vděčí těmto složkám:

  • Výtažek z bio rakytníku pro vyživení vlasů i pokožky hlavy.
  • Březová voda se postará o posílení vlasů.
  • Extrakt z květů bio heřmánku zklidňuje pokožku hlavy a dodá vlasům přirozený lesk.
  • Aloe vera a také rostlinné bílkoviny dodávají vlasům potřebnou hydrataci, lesk a chrání je před poškozením.

Never Spring Shampoo, 250 ml: 499 Kč.

Never Spring Conditioner

Jemný přírodní kondicionér pomáhá s rozčesáváním vlasů a díky obsahu bio rakytníku se postará i o jejich regeneraci a ochranu, aniž by je jakkoli zatížil. Po jeho použití zůstanou vlasy hebké, vzdušné a lesklé. Kondicionér je inspirován touhou po jaru, má proto svěží vůni borůvek a citronu, s podtóny cedrového dřeva a také jasmínu.

  • Výtažek z bio rakytníku obsahuje vysoké množství vitamínů, a vlasy tak důkladně vyživí.
  • Březová voda se postará o posílení a ochranu vlasů před poškozením.
  • Extrakt z květů bio heřmánku dodá vlasům přirozený lesk a pomůže s jejich rozčesáváním.

Never Spring Conditioner, 250 ml: 549 Kč.