Daniel Barták přivezl z Koreje hlavní cenu z festivalu!

Věhlas úspěšného muzikálu  Mefisto, který se již dva roky hraje v divadle Hybernia, sklízí úspěch, kam přijede. Obrovská radost zavládla v českém divadelním táboře na prestižním muzikálovém festivalu DIMF v korejském Daegu, neboť při vyhlašování cen zaznělo i jméno Daniela Bartáka! Herec v celosvětové konkurenci získal cenu Best leading actor neboli Nejlepší herecký výkon v kategorii mužů.

Na festivalu se letos předvedly desítky eminentních muzikálů ze všech koutů světa. V této mezinárodní konkurenci je takový úspěch významný a je malým zázrakem, že role Andreucia v podání Daniela Bartáka, předčila v hlavní kategorii i tak zvučné světoznámé tituly jako například Flashdance z Londýna nebo I love Piaf z Francie.

Dojatý Daniel Barták při vyhlašování cen neskrýval dojetí. „Když se začal psát muzikál Mefisto, v životě bych nečekal, že o několik let později tuto cenu získám. Může za to vlastně Zdeněk Zelenka. A upřímně je mi líto, že nemohl do Koreje letět celý tým, ale to bylo ekonomicky nemožné. Ocenění by si zasloužili i další role. Získání této ceny je pro mě příjemná záležitost, ale zároveň mě mrzí, že ji nezískal celý muzikál jako takový.“

Po večeru byla formální party před divadlem, ale jelikož byli všichni naprosto vyčerpaní, po poděkování a focení odjeli na hotel odpočívat. „Žádná chlastačka nebyla,“ sdělil s úsměvem Daniel.

Pořádná oslava nastala až po návratu domů, kdy odpadlo všechno napětí. Navíc díky tomuto famóznímu úspěchu nabyl Daniel vlivných kontaktů a je tedy pravděpodobné, že by muzikál mohl mít premiéry i mimo naši zemi a Koreu.

Foto: Divadlo Hybernia a archiv D. Barták