Zdravý a lehký oběd před tréninkem nebo skvělá svačinka

Čas dovolených se pomalu krátí, návrat do pracovního procesu, a především ratolestí do školních lavic se blíží, což znamená jediné – stres a shon! Ať už vás děsí blížící se realita, nebo prostě jen uvítáte tip na další zdravou a skvělou rychlovku, která zažene hlad a dodá potřebnou energii, tak tady je – KUSKUS S TUŇÁKEM A ZELENINOU – svačina doslova za pár minut, bohatá na bílkoviny, proteiny, vitaminy a minerály. Kvalitní tuňák má navíc pozitivní vliv na regeneraci buněk v těle, snižuje hladinu cholesterolu a krevní tlak, takže prospívá též naší psychice.

Pokud si dáváte tuňáka po tréninku či sportovním výkonu, můžete si klidně dopřát tuňáka v extra panenském olivovém oleji. Při dietním režimu je ideální tuňák Leggero nebo Natura, s minimálním obsahem tuku. Jeho výhodou je i neutrální chuť. Můžete ho tak přidat do jakéhokoliv salátu.

S pravidelnou porcí kvalitního tuňáka získáte potřebnou energii, prospějete vašemu zdraví i štíhlé linii

Kuskus s tuňákem a zeleninou („to go“)

recept Ondřeje Tunky, ideální jako lehký oběd před tréninkem

Suroviny na 2 porce:

  • 2 konzervy tuňáka Rio Mare Leggero (po 60 g)
  • ½ hrnku kuskusu
  • ½ avokáda
  • 50 g cherry rajčátek
  • 50 g rukoly
  • 30 g extra panenského olivového oleje
  • 40 g mandlí nebo lískových ořechů (neloupaných)
  • Sůl na dochucení

Postup:

  1. Vložte kuskus do misky, zalijte ½ šálkem horké vody, ochuťte solí a olejem, promíchejte vidličkou a kuskus zakryjte.
  2. Avokádo oloupejte a nakrájejte na malé kostky, rajčata pokrájejte na půlky a přidejte je do kuskusu.
  3. Nakrájejte lískové ořechy a mandle, přisypte do kuskusu, přidejte tuňáka rozděleného na kousky a rukolu.
  4. Kuskus vložte do krabičky, doplňte čerstvým ovocem a připravte s sebou na cestu.

Rio Mare Leggero

Steaky vyráběné inovativní a patentovanou technologií, která využívá ke konzervaci tuňáka upravenou atmosféru bez nutnosti použití velkého množství vody nebo olivového oleje. Rio Mare Leggero s o 60 % méně tuku je proto ideální pro ty, kteří milují pocit lehkosti a chtějí být ve formě před plavkovou sezónou, aniž by se vzdali chutného jídla.

Rio Mare Natura

Je skvělý pro ty, kteří milují čistou chuť tuňáka. Je jemný a kompaktní a je zdrojem potřebných bílkovin s pouze 0,5 % tuku. Překvapí svou vynikající chutí, protože obsahuje jen kapku vody. Díky tomu je jeho použití při přípravě pokrmů zcela bez nutnosti odkapání!

Vyrábí se inovativní a patentovanou technologií, která využívá ke konzervaci tuňáka upravenou atmosféru bez nutnosti použití velkého množství vody nebo olivového oleje. Výsledkem je větší obsah prvotřídního tuňáka bez zbytečného odkapávání olivového oleje či slaného nálevu.

Rio Mare tuňák s citronem a černým pepřem

Když se kvalita tuňáka Rio Mare setká s citronovou šťávou a černým pepřem, vzniká tím kombinace, která učiní i ten nejjednodušší pokrm výjimečným. Tento tuňák je určen všem milovníkům zajímavých, kořeněných a výrazných chutí, kteří rádi experimentují.

„Rio Mare – skvělá ryba, skvělá chuť

Pro více informací, inspirace i lahodných a rychlých receptů, navštivte

https://www.riomare.cz/

nebo se staňte našimi fanoušky na

https://www.facebook.com/RioMareCesko/