Grown Alchemist: Dávka nezbytné hydratace

Všichni dobře víme, že nejen v teplých měsících, ale i s příchodem podzimu je vhodné ponechat hutné zimní krémy ještě odpočívat a používat jen lehké hydratační emulze, které zaručí, že stopy slunečních paprsků zanechají na naší pleti jen zdravé letní opálení.

Vysoké teploty, intenzivní UV záření, klimatizace, pot a slaná či chlorovaná voda - to jsou zásadní faktory, které stojí za vysoušením pokožky našeho obličeje. Následkem dehydratace přitom bývá poškození pleti, které může být nevratné nebo přinejmenším náročné na obnovu. Jde hlavně o urychlení procesu stárnutí, konkrétně o ztrátu elasticity, tvorbu vrásek a efekt tzv. papírové kůže.

Hutné mastné krémy, na něž nedáme dopustit v zimě, by ale v těchto dnech naši pokožku spíš zatížily. Proto je vhodné spolehnout se na přípravky, které mají lehkou konzistenci a jsou založeny na ingrediencích, jež dodají pleti potřebnou vlhkost, uzamknou ji tam, a výsledkem je pak dlouhodobě hydratovaná, vláčná, svěží a na první pohled zdravá pokožka obličeje. Ideální navíc je, když jsou tyto přípravky na přírodní bázi.

Proč se spolehnout na Grown Alchemist

Všechny přípravky Grown Alchemist  jsou založeny na kombinacích výjimečných účinků kvalitních přírodních složek a také na recepturách ověřených nejnovějšími kosmeceutickými poznatky. Krom toho Grown Alchemist dbá na to, aby přípravky měly takovou molekulární strukturu, kterou pokožka okamžitě přijme za svou, a jejich působení je tak mnohem šetrnější a zároveň účinnější.

Natural Hydrating Sunscreen SPF 30

Hydratační opalovací emulze s lehkou až neviditelnou strukturou, která okamžitě splyne s pletí a nezanechává na ní bílý film. SPF je nutné používat nejen v létě, ale ideálně po celý rok. Výjimečnost přípravku potvrzuje i časopis Vogue, který prohlásil Natural Hydrating Sunscreen SPF 30 za jeden z vůbec nejlepších hydratačních krémů roku 2021.

Unikátní složení obsahuje:

  • Minerál oxid zinečnatý, který pokožce poskytuje zcela přirozenou širokospektrální ochranu proti UVA i UVB záření a infračerveným paprskům.
  • Šípkový olej, jež obsahuje omega 3, 6 a 9 mastné kyseliny, proto významně zpevňuje linie obličeje a vyhlazuje jemné vrásky i jiné kožní nedokonalosti. Díky této složce pleť vypadá hedvábně hladká a zdravá.
  • Výtažek z petrželky. Ten je bohatý na antioxidanty, flavonoidy a vitamín C, tudíž významně chrání pokožku před volnými radikály a také zpomaluje stárnutí.
  • Tri-hyaluronan komplex obsahuje molekuly hyaluronanu s nízkou a střední hmotností, které pronikají povrchem pokožky, a tím zajišťují její maximální hydrataci a také molekuly hyaluronanu s vysokou hmotností, jež pleť intenzivně hydratují a chrání na povrchu.

Natural Hydrating Sunscreen SPF 30, 50 ml: 972 Kč.

Anti-Pollution Primer

Revolučně lehký detoxikační gelový základ bez obsahu silikonů se okamžitě vstřebává a díky tomu, že dodává pleti značnou dávku hydratace, je ideálním podkladem pro aplikaci make-upu. Po jeho použití zůstává pokožka vláčná, vyhlazená, na první pohled zdraváa navíc i přirozeně chráněná před nepříznivými vlivy zvenčí. Přípravek navíc snižuje viditelnost pórů a drobných vrásek. 

Unikátní složení obsahuje:

  • Anti-Pollution Shield Complex - soubor látek pro podporu správného fungování buněk a ochranu pleti před poškozením zvenčí.
  • Prebiotický peptid - zlepšuje mikrobiotu pokožky, čímž posiluje epidermální bariéru a dodává pleti silnou dávku hydratace.
  • Extrakt z houby Ganoderma - snižuje oxidaci a zánětlivé procesy pleti, což pomáhá při detoxikaci kožních buněk. Zároveň tato složka zvyšuje hydrataci, což přispívá k regeneraci pokožky a k redukci vrásek.
  • Gel-Primer Base Complex - komplex látek bez obsahu silikonů, zato s vysokými hydratačními vlastnostmi, který se navíc postará o snížení viditelnosti pórů a vrásek. Právě díky této složce je přípravek ideálním základem pro aplikaci make-upu.

Anti-Pollution Primer, 50 ml: 910 Kč.

Instant Smoothing Serum

Sérum vyvinuté speciálně pro zpomalení procesu stárnutí. Díky mohutné dávce hydratace pleť okamžitě vypne a navíc brání v tvorbě jemným vráskám. Za své jedinečné účinky vděčí složce s názvem Tri-hyaluronan komplex, která obsahuje molekuly hyaluronanu s nízkou a střední hmotností, jež pronikají povrchem pokožky, a tím zajišťují její maximální hydrataci, a také molekuly hyaluronanu s vysokou hmotností, které pleť intenzivně hydratují a chrání na povrchu. Výsledkem je mladistvě pevná, rozjasněná a hladká pokožka.

Pravidelné používání séra navíc působí preventivně proti projevům stárnutí, stávající vrásky vyplňuje a chrání pokožku před nepříznivými vlivy, jako je například sluneční záření, vítr, mráz nebo klimatizované prostředí. Doporučujeme používat každý večer před použitím nočního krému.

Instant Smoothing Serum, 25 ml: 2080 Kč.

Detox Serum

Lehké bezolejové sérum se okamžitě vstřebává a má na pleť významné detoxikační účinky, neboť ji zbavuje všech volných radikálů z ovzduší. Pokožka obličeje tak mnohem lépe absorbuje následnou péči, a tudíž i lépe využije veškeré její účinky.

Svým výjimečným účinkům vděčí toto sérum trikomplexu peptidů a antioxidantů, které se zaměřuje především na kyslík, uhlík a dusík a navíc zanechává pokožku obličeje hydratovanou, detoxikovanou, zářivou a na první pohled zdravou.

Detox Serum, 30 ml: 1280 Kč.