Espadrilky jsou ideální botky na léto

Ne vždy a všude se v létě hodí nosit otevřenou obuv. V kanceláři, kde je studená klimatizace, určitě víc oceníte obuv uzavřenou. Stejně tak ne každý outfit vypadá dobře se sandálkami. Jsou kombinace, které lépe vyniknou právě s uzavřenou obuví. Pro tyhle případy by ve vašem letním botníku neměly chybět espadrilky.

Espadrilky, ač mají uzavřenou patu a špičku, jsou většinou vyrobené z lehkých textilií, takže se jedná o prodyšnou obuv, ve které může noha i v horkých letních dnech svobodně dýchat. Slaměné detaily už jen podtrhují letní vzhled těchto bot. Espadrilky navíc oceníte i z dalšího důvodu – nemusíte trávit čas zavazováním, jako je tomu u tenisek. Jednoduše je nazujete a jdete.

Jaké modely letos nejvíc letí? I nadčasové letní stálice jako jsou nízké espadrilky, podléhají módním trendům. Kromě jednoduchých kousků v neutrálních barvách se objevují espadrilky pastelové, modely s hravými puntíky, nebo kousky v nestárnoucím námořnickém stylu. Z hlediska materiálu se kromě klasických textilních espadrilek objevují i modely z pravé kůže.

Dáte espadrilkám šanci?