Zahrada na niti představuje dánskou designovou kolekci, která vás nepřestane bavit

Květinářství Zahrada na niti nabízí kromě rostlin i originální doplňky pro jejich pěstování. Svůj interiér můžete zpestřit například hravými květináči z kolekce Flower me Happy od dánského designérského dua Meyer-Lavigne. Zahrnuje několik květináčů s legračními i roztomilými obličeji, které mají i vlastní jména.

Značku Meyer-Lavigne založily dvě kamarádky, které se rozhodly vyrábět neotřelé doplňky do interiéru. Hravé květináče s vlastními jmény i povahou podle zakladatelky Zahrady na niti Lenky Hrubé do nabídky zahradnictví skvěle zapadly. „Do těchto květináčů s osobností jsem se zamilovala na první pohled. Přijde mi sympatické, jakou roli hraje v jejich návrzích humor, kterým narušují tradiční a občas trochu strohý severský design,” vysvětluje kurátorka a zakladatelka Lenka Hrubá.

Na kaktusy i řezané květiny

V kolekci Flower me Happy najdete malé i velké porcelánové květináče, u kterých si můžete vybrat, jaký sestřih jim dodáte. Kaktusy, tulipány, zelenec – každá květina vytváří jiný účes. Nemůžete se rozhodnout, jakou velikost květináče zvolit, nebo která osobnost se ve vašem interiéru bude nejvíce vyjímat? Lenka Hrubá jich doporučuje pořídit více. „Květináče jsou navržené tak, aby k sobě ladily. Nejen barevně, ale i svými legračními výrazy.”

Flower me Happy květináček Bianca. V Zahradě na niti ve Školské 7 na Praze 1 nebo na e-shopu zahradananiti.cz je k dostání za 1 700 Kč.

Nedivte se divícímu se květináči

Divící se květináček Edith můžete klidně používat i jako pohárek či vázu. I u tohoto obličejíku platí, že zasazením květiny vyrostou postavičce vlasy. Výraz Edith snadno vykouzlí úsměv na tváři, což je další důvod, proč ji mít neustále na očích.

Flower me Happy mini květináček Edith. V Zahradě na niti ve Školské 7 na Praze 1 nebo na e-shopu zahradananiti.cz je k dostání za 590 Kč.

Květináče pro všechny generace

Větší květináče s rozměry 18 x 14 centimetrů nabízejí 5 dalších „dospělých” charakterů. Výrazy květináčů ne náhodou odpovídají jejich velikostem. „Nejmenší Edith je ze všeho paf, prostřední Bianca se chce hlavně líbit a u Esmeraldy poznáte na první pohled, že se jedná o dospělou ženu,” přibližuje vybrané charaktery Lenka Hrubá.

Flower me Happy květináč Esmeralda. V Zahradě na niti ve Školské 7 na Praze 1 nebo na e-shopu zahradananiti.cz je k dostání za 1 700 Kč.

Květináče Flower me Happy jsou pro milovníky hygge a severského designu téměř povinným doplňkem.