Ochrana životního prostředí je důležité Ariel vyhlašuje kampaň „Každý stupeň se počítá"

Praní a mytí nádobí má vliv na životní prostředí, to víme všichni, proto je potěšující zprávou, že společnost P&G, výrobce značek jako Ariel, Lenor a Jar a vyzývá všechny k malým změnám, které mohou výrazně pomoci planetě. Výběr výrobků s recyklovanými obaly, používání myček na nádobí a správné třídění odpadu pomáhá pečovat o planetu a šetřit přírodní zdroje. V nejnovější kampani značky Ariel "Každý stupeň se počítá" výrobce nabádá ke snížení teploty praní a upozorňuje, že praní při 30 °C snižuje spotřebu elektrické energie a díky tomu se snižují i emise skleníkových plynů vznikající při praní, a to až o 35 %.

Společnost P&G dlouhodobě sleduje dopady své výroby a také jednání spotřebitelů na planetu. Jedním z nástrojů, které společnost používá, je analýza životního cyklu (LCA), která umožňuje posoudit vliv produktu na životní prostředí v každé fázi jeho životního cyklu a podle toho jej minimalizovat. Poznatky získané analýzou LCA přispívají k mnoha inovativním řešením. Jedním z nich jsou kapsle Ariel Allin1 PODs, díky nimž praní v krátkých cyklech a při nízkých teplotách poskytuje stejně dobré výsledky a navíc umožňuje snížit spotřebu elektrické energie. A to zase znamená nižší emise CO2, které vznikají při její výrobě.

Každý stupeň se počítá

Průměrná teplota praní prádla v Evropě je 42,6 °C a to se nemění již deset let. Právě teplota praní má zásadní vliv na spotřebu elektrické energie a emise oxidu uhličitého do atmosféry. Snížením teploty vody o 10 °C můžete snížit spotřebu elektřiny a emise CO2 až o 35 %. Díky novým kapslím Ariel Allin1 PODs umožňuje společnost Procter & Gamble spotřebitelům prát oblečení při nízkých teplotách, zachovat jeho svěžest a zároveň spotřebovat méně energie.

„Naše značky spotřebitelům denně pomáhají při domácích pracích, jako je praní prádla, mytí nádobí nebo péče o vzhled. Snažíme se nabízet moderní a inovativní řešení, díky nimž budou domácí práce méně škodlivé pro životní prostředí. Víme, že pokud jde o praní prádla, v Evropě pochází 60 % emisí oxidu uhličitého z ohřevu vody.  Proto je tak důležité povzbudit spotřebitele, aby snížili jeho teplotu,” vysvětluje Małgorzata Mejer, ředitelka korporátní komunikace P&G ve střední Evropě.  "Kapsle Ariel Allin1 PODs vám umožní prát oblečení v krátkých cyklech a při nízkých teplotách a užívat si oblečení stejně čisté jako dosud. Každý z nás může reálně snížit spotřebu energie, která je potřeba na praní, a tím snížit množství oxidu uhličitého vypouštěného do atmosféry při výrobě energie," dodává Małgorzata Mejer. 

Funkční prací prostředek

Kapsle Ariel Allin1 PODs díky svému složení optimalizují prací proces a zároveň zaručují vysokou kvalitu praní i při energeticky úsporných cyklech. Díky obalu, který se rozpouští již na začátku praní, bojují účinné složky proti nečistotám během celého pracího cyklu, a to i při nižších teplotách. 

Každodenní návyky mají velký vliv na životní prostředí. Činnosti každého z nás pomáhají snižovat ekologickou stopu. Při výběru výrobků pro každodenní použití se vyplatí vybírat ty, které zachovávají vysokou kvalitu používání a zároveň šetří planetu. I malá změna každodenních návyků může přinést skutečné výhody a snížení teploty při praní prádla o pouhých 10 °C bude mít pozitivní dopad na snížení spotřeby energie a emisí CO2 do atmosféry.