Lucie Šafářová by děti odehnala od počítačů ke sportu

Tenistka Lucie Šafářová se stala ambasadorkou Olympijského festivalu Brno, který zahájila tenisovou exhibicí se svým přítelem Tomášem Plekancem. Proti nim nastoupila snowboardistka Eva Samková s teniskou Dájou Bedáňovou. A protože to všechno pojala vskutku velkoryse, přizvala na antuku přítomné děti a dohráli zápas všichni společně.

„Já myslím, že to bylo fajn, byla to sranda. My jsme si to užili a snad i diváci. Myslím, že i Evička, která naskočila nečekaně a na poslední chvíli a tenis moc nedělá, nehrála vůbec špatně. Takže doufám, že to splnilo, co mělo,“ popsala se smíchem Lucie.

Sama byla vedená ke sportu už od mládí svým tatínkem, velkým lyžařem a tenisovým trenérem. Hlavně ale chtěla dotáhnout na o 10 let starší sestru, která také hrála tenis. Sama ví, jaké to je opravdu hodně sportovat a nemít vlastně žádné běžné dětství. Ale jak říká, na druhou stranu ta radost z úspěchu za to stojí. Proto podporuje jakoukoliv akci, která děti vede ke sportu. „Rodiče by měli dětem vypnout televizi, odehnat je od počítačů a poslat je sportovat,“ myslí si Šafářová. Její malá Leontýka už sportuje, a to jí ještě nejsou ani dva roky. „Opakuje všechno, co vidí, po nás. Občas dělá kliky, občas tahá Tomovi posilovací gumy, rakety samozřejmě taky. Vypadá to, že ji sporty budou bavit, je velmi akční dítě a já budu jen ráda, když bude dělat jakýkoliv sport,“ vyjmenovala sportovní libůstky své dcerky Lucka. Zpět na profesionální dráhu se Lucka momentálně nechystá, líbí se jí to tak, jak to teď je. Ráda by ovšem předala své zkušenosti někomu mladému, třeba trénovala budoucí olympioničku.

Foto: Radek Míča