Krásných šatů nemá snad žádná žena nikdy dost!

Šaty k létu prostě neodmyslitelně patří. Jsou symbolem ženskosti a podtrhují naše přednosti a křivky. Nemusíte však být hned milovnice mini, velkých výstřihů a vysokých podpatků. Díky pestré škále barev, vzorů i šik střihům si vybere každá. Ať už tedy půjdete do práce, na schůzku s kamarádkou nebo na romantickou večeři, vsaďte na tuto ryze dámskou záležitost. Uvidíte, jak zabodujete!

Něžné a romantické

Pudrové či romanticky růžové šaty nejsou pouze výhradou mladých dívek a náctiletých. Naopak. Dokážou významně ubrat roky a zněžnit jakoukoliv tvář. Velkým hitem tohoto léta budou volnější šaty, které jsou prodyšné, ale díky svým rafinovaným střihům zároveň nápadité. Vyhněte se zbytečně upnutým šatům a sáhněte po materiálech, které přežijí i třicetistupňová horka.

1) Dámské šaty, Sam 73, 239 Kč

2) Meruňkové šaty, Sam 73, 299 Kč

3) Dámské šaty se vzorem modré krajky, Sam 73, 239 Kč

Praktické sportovní

Pokud jste přes léto neustále v pohybu, nebojte se dát přednost sportovním střihům, které oceníte po cestě na koupaliště, během nákupů nebo na výletě. Přestože letní měsíce bývají často ve znamení barev, must-have kouskem této sezony jsou určitě malé černé. Jsou univerzální, sexy a zároveň dokážou skrýt přebytečná kila. Jejich výhodou je také to, že je lehce zkombinujete jak s nenápadnými žabkami, slaměným kloboukem a výraznými brýlemi, tak také s barevnými kabelkami a teniskami, díky kterým outfit výrazně prokoukne. Záleží, jakou náladu zrovna budete mít…

1) Champion LOGO dámské šaty, Hervis, 799 Kč

2) Puma SLIM dámské šaty, Hervis, 899 Kč

3) Columbia Chill River dámské šaty, Hervis, 1 799 Kč

Elegantní do práce i po ní

Žádné divoké kreace, jen čisté linie, perfektně padnoucí střihy a příjemné materiály. To jsou elegantní šaty, které využijete na klientskou schůzku, po práci nebo na skleničku prosecca. Záleží jen na vás. Měly by být v prodloužené délce, ideálně ke kolenům, aby působily dostatečně profesionálně. Doma tak protentokrát nechte příliš vyzývavé střihy, divoké leopardí vzory a poloprůsvitné materiály. Zároveň si dejte pozor na viditelné nebo prostupující spodní prádlo včetně ramínek.

1) Dámské šaty Lamara, Sam 73, 359 Kč

2)  Dámské šaty Loreta, Sam 73, 399 Kč

3) Dámské šaty Meria, Sam 73, 299 Kč

Vzorované a pestré

Největším trend tohoto léta? Jednoznačně velké množství barev a vzorů. I letos se hlásí o slovo především květinové vzory, ale také tartan či puntíky. Dávejte si jen pozor, kam je umístit a v jaké míře. Zatímco drobné ženy ocení spíše menší vzory, vyšší postavy si je mohou dovolit nosit i mnohem výrazněji. Jste-li zastáncem minimalismu, zkuste si do šatníku pořídit alespoň doplňky, plédy nebo šátky v tomto stylu. Uvidíte, jakou službu vám udělají.

1) Dámské šaty se vzorem, Sam 73, 319 Kč

2) Dámské šaty Leja, Sam 73, 349 Kč

3) Puntíkované dámské šaty, Sam 73, 279 Kč

Klasické jednobarevné

Každý dámský šatník by měl být v prvé řadě vystavěn na základních a nadčasových kouscích, mezi něž patří i jednobarevné šaty. Střihy vždy vybírejte podle typu postavy. Letos jsou obzvlášť trendy nadýchané rukávy. Ty ale lichotí zejména ženám s úzkými rameny a drobnou postavou. Košilové nebo zavinovací šaty zase ocení ty, které chtějí skrýt drobné nedostatky a zaměřit se na své přednosti.

1) Dámské šaty modré, Sam 73, 259 Kč

2) Dámské malinové šaty, Sam 73, 349 Kč

3) Columbia Chill River dámské šaty dámské šaty, Hervis, 1 799 Kč

Letní slevy vrcholí

Dlouho neotálejte. Vysněné modely šatů až v 40% slevě pořídíte v prodejnách Sam 73 nebo na e-shopu www.sam73.cz s dopravou zdarma od 599 Kč. Slevy vrcholí i v obchodní síti Hervis Sports, kde navíc platí dodatečná sleva 10 % na vše.