Tereza Bebarová, Josef Maršálek a Václav Kopta poslali do světa Čas na TE.BE, knihu plnou receptů

Stejně tak, jako její pořad vznikl v době covidové pandemie, tak i její první kniha začala vznikat v tomto pro všechny složitém čase. Herečka Tereza Bebarové ovšem dokázala období, kdy se vše zastavilo, využít k tomu, aby se rozjelo něco, co se ukázalo jako geniální cesta. V Radiocafé Českého rozhlasu na pražské Vinohradské knize se konal křest knihy. Kromě kolegů a kamarádů - cukrářského mistra Josefa Maršálka a herce Václava Kopty, přišel knihu a dobré nápady podpořit i herecký pár Eva Hrušková a Jan Přeučil.

Tereza BEBAROVÁ vymyslela loni s příchodem covidu nový pořad Čas na TE.BE, a letos od ledna do dubna, tedy v době lockdownových opatření pracovala na knize, která všechny nápady, recepty a šikovné lidi, kteří se v show vystřídali, shrnuje.

Jedná se o mimořádnou publikaci, ve které Tereza přináší čtenářům vedle pestré mozaiky receptů, návodů, rad a dobrých tipů i rozhovory se spoustou šikovných a inspirujících lidí, kteří se často i v komplikované době dokázali vzepřít osudu.

„Kniha si bere za cíl propagovat a propojovat české i slovenské řemeslníky, výtvarníky, umělce, ale i podnikatele a vůbec všechny šikovné lidi a představovat je široké veřejnosti, jak v rámci pořadu na televizní obrazovce, tak skrz sociální sítě Instagram, YouTube, Facebook a další sdělovací prostředky, které jsou a budou myšlence nakloněny,“ říká autorka, herečka a moderátorka.

V publikaci plné barevných fotografií najdou čtenáři skvělé originál rodinné recepty jak od Terezy, tak i od jejího věrného souputníka, vynikajícího cukráře a pekaře Josefa Maršálka, ale také například od technoložky pečení pořadu Peče celá země Zlatky Otavové, nebo královny bezlepkového kuchyně Radky Vrzalové.

„Ta kniha obsahuje hromadu užitečných návodů, jako například na domácí cider od manželů Abtových z rodinného podniku Tátův sad. Nebo třeba recept na pravou italskou zmrzlinu od našeho nejlepšího českého zmrzlináře Jaroslava Šabata z Šabatova zmrzlinářství. Do výroby unikátních přírodních vín vás zasvětí Martin Vajčner,“ láká na publikaci herečka.

Od manželů Patakyových, kteří jsou jak v Česku, tak na Slovensku velcí propagátoři reflexní terapie, se zas dozvíte, jak si pomocí téhle metody doma ulevit od všelijakých zdravotních problémů a mnoho a mnoho dalších zajímavostí.

Jde o ojedinělou publikaci, u které máte zaručeno, že ať ji otevřete na jakékoliv stránce, čeká vás něco nového, vzrušujícího, plného nápadů a inspirace.

„Jsem moc rád, že si mě Terezka vybrala jako součást svého pořadu. A že spolu s ní, jejím partnerem Ivanem a naším mini týmem vznikly zajímavé díly, nápady, ale taky jsme se často hodně nasmáli. Díky tomu pak vznikla kniha, která to vše i mapuje. Těší mě, že ona byla tak nápaditá a inspirativní a v té době, kdy se mnozí ptali: a co budeme dělat dál, ona neseděla se založenýma rukama a makala a vytvářela cosi, co přinese užitek i dalším lidem,“ svěřil se kmotr a kolega Bebarové cukrář Josef Maršálek.

Společně před pár týdny dotočili druhou sérii televizní show Peče celá země, kterou diváci uvidí v příštím roce a pracují na dalších projektech.

Knihu Čas na TE.BE, kterou vydalo nakladatelství XYZ patřící do knižní rodiny Albatros Media, si lze pořídit jak on-line, tak i v každém dobrém knihkupectví, nebo s věnováním osobně od Terezy na webu www.casnatebe.cz