Veronika Gajerová s dcerou si odnesly šílený zážitek z nemocnice...

Bývalá hvězda seriálu Ordinace v růžové zahradě Veronika Gajerová je jednou z tváří zdravotnického projektu Anděl mezi zdravotníky. Sice není zdravotník, ale v Ordinaci v růžové zahradě si jako dětská sestřička odkroutila celých sedm let. Má za sebou i velice složitou životní etapu, kdy se ji nedařilo řešit její dluhy. Dnes už je naštěstí vše jinak.

Přestože divadla pomalu začínají hrát, Veronika Gajerová se nevzdá svého „náhradního“ zaměstnání. „Nastoupila jsem do firmy, kde pečuji o interieové květiny ve velkých firemních centrech. Je to i dřina, protože taháte konve s vodou a hodně se naběháte. Teď už mi práce odsýpá, ale než jsem našla ten správný cvik, tak to bylo docela kruté. Ale tuhle práci nepustím, po zkušenostech z minulého roku si nechávám otevřená vrátka,“ prozradila herečka, která i díky tomuto příjmy pravidelně  řeší svoji insolvenci.

„Hodně krásně se mi hrálo se Zlatou Adamovskou, i když jsme měly odborné poradce, zúročily jsme hodně znalostí z péče o své děti. Já jsem v reálu taková domácí pečovatelka, pěstuji a kupuji si bylinky a léčím celou rodinu. Do řemesla se lékařům ale opravdu neodvažuji fušovat,“ uvedla Veronika Gajerová, která na soustředění do Chateau Šanov dojela v doprovodu své dvacetileté dcery Elišky Kracíkové, která má po mamince a otci, režisérovi Petru Kracíkovi, umělecké vlohy.

„Eliška má za sebou mistrovskou zkoušku na uměleckoprůmyslové škole, obor vlásenkář. Příští rok ji čeká maturita. A syn, Kryštof Kracík, má sice konzervatoř obor skladba dirigování, ale pak se najednou v něm něco zlomilo a našel si práci v mekáči. Prorokovali jsme mu 14 dní a on je tam už pátým rokem, šéfuje celé provozovně a děsně ho to baví. Našel se tam.“

„Práce zdravotníků si hodně vážím, potěšilo mne, že tady s nimi mohu být a tímto jim i poděkovat. Mám zážitek z covidové doby, kdy mě Eliška vezla na pohotovost se zánětem středního ucha. Čekala na mne v autě a byla úplně vyděšená, protože sanitky přivážely jednoho nemocného za druhým a bohužel i mrtvé. Bylo to šílené! Až mi bylo trapně, otravovat se svým uchem,“ vyprávěla Veronika Gajerová.