Château D’Esclans způsobuje růžovou revoluci s trojicí rosé vín s andělskou tématikou ze srdce Provence

Vinařství Château D’Esclans představuje neodolatelné trio růžových vín s „andělskou tématikou“ ze samotného srdce Provence. Vína, The Palm by Whispering Angel, Whispering Angel a nejkomplexnější z nich Rock Angel, jsou ztělesněním rosé životního stylu a fenoménu „rosé all day“. Vydejte se za poznáním s luxusními víny, které způsobily růžovou revoluci. 

Tato všestranná trojice vín nabízí různé úrovně intenzity, které se rozprostírají od vznešeného potěšení, přes komplexní zážitek a vytříbenost po nespočet možností lahodných kombinací s jídlem. Trio vín s „andělskou tématikou“ se těší velké popularitě a bez pochyb naplňují mantru zakladatele vinařství Château D’Esclans, Sachy Lichina: „Život by se měl snadno pít.“

První víno, The Palm by Whispering Angel, bylo uvedeno na trh v roce 2017 a je vstupenkou do třístupňového segmentu této trojice. Příjemné a lehké, The Palm je okouzlující rosé, které osloví všechny ty, jež vyhledávají vznešené potěšení. Víno má svěží ale výrazné ovocné tóny. Chuť je suchá s příjemnou zralostí a hladkým pocitem na patře, který přechází do kulatého závěru. Osobnost značky nevyjadřuje pouze samotné víno, ale také atraktivní design lahve, který odkazuje na propojení tohoto hravého člena s rodinou Whispering Angel. The Palm je trendy, energická a hravá „mladší sestra“ vína Whispering Angel.

Whispering Angel, prémiové provensálské rosé víno s anglickým názvem, je značkou, která dala z velké části fenoménu rosé „art de vivre“ vzniknout a zároveň významným způsobem přispěla k etablování rosé vína na současné mapě prémiových nápojů. Víno odhaluje ovocný charakter čerstvých červených bobulí s květinovými tóny. Chuť je suchá s příjemnou svěžestí, ale zároveň zralostí na patře, která přechází do hedvábného, kulatého závěru. Toto cuvée, vytvořené v roce 2006 Sachou Lichinem s ambicí vytvořit nejlepší rosé víno na světě, hrálo důležitou roli v provensálské rosé revoluci a položilo základy, aby se rosé stalo globálně přístupnější a populární kategorií.

Víno Rock Angel vystihuje fráze: “Začalo to šepotem (Whisper) a teď je čas na rock!”. Toto rosé nabízí komplexnější a strukturovanější chuťový profil než víno Whispering Angel, a řadí se tak do prémiové kategorie. Víno odhaluje tóny delikátního červeného bobulovitého ovoce a příjemnou mineralitu. Chuť je suchá s bohatou texturou a krémovým pocitem na patře, po kterém se rozvine síla a elegance. Rock Angel vzdává hold vinařským metodám burgundské oblasti a zároveň povyšuje na novou úroveň zážitek z provensálského rosé vína. Navíc je to víno, které je báječné jako aperitiv i pro párování s jídlem.

„Život by se měl snadno pít,“ 

Sacha Lichine, spoluvlastník a zakladatel Chateau d’Esclans. 

Château D’Esclans, vinařství v samém srdci Provence

Vinařství Chateau d esclans.png

Château d’ Esclans se nachází ve výjimečném terroiru v srdci Provence, 25 kilometrů od bývalého římského městského státu Frejus na pobřeží Středozemního moře. Na sklepích Château (dnes známých jako nejstarších v regionu) původně stál středověký hrad, který Gérard De Villeneuve v roce 1201 dostal darem od provensálského hraběte. Současný zámek, inspirovaný stylem toskánských vil, byl postaven v 19.století, a od té doby zde žily slavné francouzské rodiny. V roce 2006 získal Château d' Esclans Sacha Lichine. Tehdy se začal psát nový a vzrušující příběh tohoto pozoruhodného Château, který se dnes skládá ze 427 hektarů, z toho 140 hektarů je vinic.

Château d’ Esclans vyrábí prémiová růžová vína s apelací Côtes de Provence a Coteaux d’Aix-en Provence. Využívá k tomu autentické metody výroby vína v kombinaci s osobitým stylem, aby pozvedl zážitek vychutnávání vína.

Sacha Lichine, jehož mimořádná osobní historie ho pasuje na významnou osobnost současné globální vinařské scény, se narodil v Bordeaux a vzdělával se v Americe. Sacha, syn Alexise Lichine, výjimečné persony ve vinařském světě dvacátého století, od mladého věku sbíral zkušenosti snad ve všech oblastech vinařského byznysu. Rozhodujícím okamžikem v Sachově proslulé kariéře byla akvizice Château d’Esclans v roce 2006. Tento krok byl založen na hlubokém přesvědčení a vizi, která umožnila vínům Château d’Esclans, Whispering Angel a Rock Angel, stát se tím, čím jsou dnes - lídry své kategorie a luxusními růžovými víny světové třídy s provensálskou identitou.

Francouzská vína Château D’Esclans zakoupíte ve vybraných vinotékách a e-shopech s vínem.

  • Doporučená maloobchodní cena The Palm by Whispering Angel je 420 Kč. 
  • Doporučená maloobchodní cena Whispering Angel je 605 Kč. 
  • Doporučená maloobchodní cena Rock Angel je 840 Kč.