Čím větší, tím lepší. Jaké sluneční brýle jsou trendy v roce 2021?

Módní trendy už nevycházejí pouze z fantazie designérů. Stále častěji ve hře o to, co se bude nosit, vítězí „hlas ulice”. Odborníci ze společnosti Lentiamo se proto při sestavování nabídky slunečních brýlí pro tuto sezónu inspirovali nejen přehlídkovými moly a módními časopisy, ale analyzovali také to, co se nosí ve světových metropolích. A tady je výsledek jejich práce: 4 nejžhavější trendy z oblasti slunečních brýlí pro rok 2021.

„Letos v létě budou dominovat velké sluneční brýle. Ať už čtvercové, kulaté nebo více futuristických tvarů – čím větší, tím lepší! Ostatně velké sluneční brýle jsou skvělou investicí, chrání totiž i citlivou kůži okolo očí před škodlivým UV zářením, které způsobuje předčasné stárnutí pleti,” říká Eliška Malinová z pražské optiky Lentiamo.

  1. Čtvercové

Jen těžko letos v ulicích přehlédnete nadměrné čtvercové brýle. Můžete je zjemnit výběrem tenkých kovových rámečků. Sluší zejména kulatému, trojúhelníkovému a kosočtvercovému tvaru obličeje.

Gucci, na lentiamo.cz 8 449 Kč; Victoria Beckham, na lentiamo.cz 8 399 Kč

  1. „Masky” jsou zpět!

Doplněk, který na přelomu tisíciletí proslavily celebrity jako J.Lo a Victoria Beckham, je opět v módě. Tento rok jsou ale brýle ve tvaru masky ještě futurističtější, než dříve.

Bogner, na lentiamo.cz: 4 499 Kč; Esprit, na lentiamo.cz: 1 229 Kč

  1. Staré je dobré: 70. léta v roce 2021

Retro je letos obzvlášť v kurzu. Mnoho ikonických barev a tvarů je zpět, ale s moderním nádechem. Kromě zmíněných čtvercových obrouček sem patří hlavně kulaté brýle, tzv. lennonky. „Jemné kovové rámečky jsou obecně velkým hitem, zvlášť v barvách gold a rose gold,” dodává Eliška Malinová.

Ray-Ban Round Metal, na lentiamo.cz 2 549 Kč

  1. Geometrické

Výrazné geometrické tvary budou vládnout trendům slunečních brýlí pro léto 2021. Vedle umírněnějších čtverců jsou to stále častěji hexagony. Tento trend je odvážný a nesedne vkusu každého, ale jemně zaoblené hrany by mohly být pěkným kompromisem.

Jimmy Choo, na lentiamo.cz 4 998 Kč; Prada Heritage, na lentiamo.cz 4 886 Kč

Trendy můžou na první pohled působit odvážně, ale zkuste dát neobvyklým tvarům šanci. Uvidíte, třeba nakonec opustíte e-shop nebo optiku s hexagony na očích. Na e-shopu lentiamo.cz si můžete díky funkci virtuální zrcadlo vyzkoušet brýle pomocí webkamery na vlastním obličeji.

www.lentiamo.cz