Fashion weeky se konají digitálně i tak Max Mara vyniká

Je to 70 let, co Achille Maramotti založil v poválečné Itálii značku Max Mara. Oděvní múza velela k autenticitě i výstřednosti, avšak za předpokladu dokonalého provedení. Přesně takto v roce 1951 do světa módy vkročil britský styl s italským přízvukem.  

V italském Milánu Max Mara v digitálním fashion weeku představila celou řadu ikonických looky. Kombinace městského stylu byla dotažená do detailu Jen málokdo netuší, co vlastně znamená nápis 1951 na některých částech outfitů. Sezonu podzim/zima tradičně obohacují béžové kabáty, které doplňují khaki a zářivě zelené odstíny, své místo má i hořčicově žlutá barva a barevné tóny od mandlových až po karamelové.

V kolekci podzim/zima 2021 nechybí křiváky, vesty, peleríny, precizně ušité obleky z hřejivé pleteniny (tartan), prošívané bundy v mandlové barvě jsou skvěle vyladěny s výraznými ponožkami a objemnými botám. Nepřehlédnutelné jsou oversize bombery v nadčasovém pojetí a svetry z té nejměkčí alpaky. V kolekci jsou vyladěna celá řada transparentních materiálů, kůže i kožešiny. Řadu modelů spojují nejen objemná ramena a vrstvení, ale i futuristické sluneční brýle.