Našemu tělu prospívá kvalitní spánek, proto se o něj neochuzujte!

Když jsme unavení, není nikdy možné fungovat na 100 %. Pro svou celkovou pohodu bychom měli dbát na to, aby byl náš spánek opravdu plnohodnotný. Budeme pak lépe objevovat své nejlepší já – podpoří paměť, kreativitu, a především naši náladu. Zároveň má velmi významný vliv také na imunitu. Nedostatek spánku oslabuje imunitní systém, který může být obzvlášť v rizikových obdobích náchylnější k virovým onemocněním. Základem prevence viróz, ale i ostatních nemocí se tak stává spánková hygiena.

V první řadě je třeba zaměřit se na svůj denní režim. Vhodné je pohybovat se na čerstvém vzduchu a spánek nechat až na večerní hodiny. Kromě omezení tučných jídel, alkoholu a nikotinu je vhodná také řádná příprava, která zahrnuje vyvětrání místnosti a minimalizování hluku. Neméně podstatné je pak samotné místo, na němž budeme spát. Pohodlná matrace je absolutním základem nerušeného spánku, ušetří nás totiž od převalování a bolestí kloubů či zad, které můžeme při špatné volbě matrace po ránu pociťovat.

Kvalitní matrace se přizpůsobí našemu tělu a nikde netlačí. Udrží páteř v rovině a je obvykle rozdělena do několika zón vybavených speciálními materiály podle toho, jaká část těla na nich bude spočívat. Český výrobce MORAVIA COMFORT přináší širokou nabídku matrací z těch nejkvalitnějších materiálů, jež se vyznačují dlouhou životností, ale i tvarovou stálostí, vysokou prodyšností a perfektní bodovou elasticitou, díky níž se dobře přizpůsobí tvaru vašeho těla. Zapomeňte na nekonečné převalování a užívejte si naplno spánek i pevné zdraví!

www.moravia-comfort.cz