Domácí konvektomaty Miele se těší stále větší oblibě.

Vaření v páře je jeden z nejzdravějších způsobů přípravy pokrmů. Proč je ale příprava v páře tak zdravá? Pokrmy se připravují při relativně nízkých teplotách, díky tomu v nich zůstávají zachovány cenné vitamíny a minerály, na rozdíl od běžného vaření. Současně nedochází při přípravě v páře k přímému kontaktu s vodou, a potraviny si tak uchovají svou intenzivní specifickou chuť. I odborníci dokládají cenné výhody přípravy v páře. Obsah vitamínu C je u potravin připravených v páře výrazně vyšší: například paprika připravená v parní troubě obsahuje stejné množství živin jako syrová. Přínos pro zdraví i chuť je u pokrmů připravovaných v páře je zkrátka neoddiskutovatelný.

  • Jeden přístroj nabízí vše

Díky principu 3 v 1 máte k dispozici 3 typy přístrojů pouze v jednom spotřebiči. Tak můžete i v malé kuchyni připravit lahodné pokrmy. Využít můžete provoz pečicí trouby pro křupavé výsledky, nebo funkci vaření v páře pro maximálně šetrnou přípravu. V kombinovaném provozu pak profitujete z těch nejlepších výsledků vaření.

Konvektomat má širokou rozmanitost využití

Nezáleží na tom, zda rozmrazujete, blanšírujete nebo sušíte ovoce: pomocí konvektomatu Miele můžete připravovat nejrůznější potraviny zcela podle svého přání a vlastní chuti vždy v nejlepší kvalitě a na stupeň přesně. Pro perfektní pizzu nebo kyprý koláč si můžete v ohřevném prostoru nechat vykynout také těsto.

Nejlepší výsledky pečení

Vždy na stupeň přesně: nezáleží na tom, jaké potraviny připravujete. Díky plnohodnotným funkcím pečicí trouby, jako je horní/spodní pečení, horní pečení, spodní pečení, velký nebo malý gril, gril s cirkulací nebo intenzivní pečení, bude každý pokrm připraven optimálně. Ještě větší komfort při přípravě pokrmů zajistí pokrmový teploměr, který stále sleduje vnitřní teplotu, automaticky vypočítá dobu přípravy a při dosažení požadované vnitřní teploty proces přípravy zastaví.

Chytrá kombinace

S cílenou klimatickou regulací během přípravy dosáhnete ještě lepších výsledků pečení a opékání. Chléb jako z nejlepšího pekařství nebude žádnou výjimkou díky mimořádně vláčnému těstu a dokonale lesklé kůrce. Nemůžete do své oblíbené restaurace? V konvektomatu vykouzlíte lahodnou pečeni. Každá surovina totiž potřebuje v určitých fázích přípravy jistou vlhkost a teplotu. Při pečení chleba je hned v prvních minutách přiváděno velké množství páry, a proto chléb lépe nakyne. Maso však vyžaduje přísun vlhkosti, až když se zatáhne – pak se při minimalizované teplotě peče dál.  Všechny pokrmy tak budou připraveny velice rovnoměrně a postarají se o vynikající chuťový zážitek.

Automatické programy usnadní vaření

Kolik času potřebuje chléb a kolik zelenina? U pokrmů připravovaných různými inteligentními automatickými programy nemusíte volit ani teplotu, ani celkový čas – přístroj Miele to provede automaticky a tím vám usnadní každý den v kuchyni. Máte rádi kuře spíše křupavější? U mnoha potravin lze stupeň přípravy nebo stupeň zhnědnutí individuálně nastavit.

  • Co najdete exkluzivně u Miele?

DualSteam

Rychlé rozehřátí, krátká doba přípravy nebo rovnoměrné rozložení páry vám usnadní přípravu pokrmů, a to díky výkonnému externímu vyvíječi páry o výkonu 3,3 kW a speciálnímu umístnění a orientaci dvou parních trysek DualSteam.

Mix & Match

Inteligentní asistence

Rychlá a zdravá příprava pokrmů: s funkcí Mix & Match můžete připravovat nebo ohřívat různé druhy potravin společně – za méně než půl hodiny. Potraviny můžete do přístroje vložit současně a po uplynutí zvoleného programu je opět vyjmout. Tak připravíte hotový pokrm z různých surovin zcela pohodlně, aniž byste přitom museli dávat pozor na rozdílné doby a teploty přípravy.

Automatická příprava menu

Pro kompletní menu

Ryba nebo maso, brambory a zelenina – při automatické přípravě menu můžete vzájemně kombinovat až tři různé potraviny a společně je najednou připravovat v páře. Teplotu, dobu přípravy a postup určuje přístroj. Pro optimální výsledek stačí už jen potraviny v uvedený čas a v zadaném pořadí zasunout do parní trouby. Tak můžete snadno připravit kompletní menu pouze v jednom procesu přípravy.

Bezdrátový pokrmový teploměr

Maso nebo ryby připravené na stupeň přesně

Ještě syrové nebo už velmi vysušené? Pomocí integrovaného pokrmového teploměru můžete rybu nebo maso připravit libovolně a na stupeň přesně měřením vnitřní teploty. Díky indikaci zbývajícího času přesně vidíte, jak dlouho ještě potrvá pečení, a kuchyň tak můžete kuchyň s klidem opustit. Obsluha je velmi komfortní a snadná, pokrm šťavnatý a aromatický.

Automatické udržování teploty

Žádné okamžité vychladnutí: pokrmy jsou automaticky udržovány teplé ještě 15 minut po ukončení přípravy.

Motoricky výsuvný ovládací panel se SoftClose

Komfortní: výsuvný ovládací panel otevřete a zavřete dotykem prstu. Za ním se nachází zásobník na vodu.

Nerezový ohřevný prostor s povrchem PerfectClean

Kvalitní a snadná údržba: všechny konvektomaty Miele jsou vybaveny nerezovým ohřevným prostorem.

  • Provozní způsoby:

Konvektomat Miele nabízí nepřeberné množství provozních způsobů, ať už pro přípravu v páře, klasické pečení nebo jejich kombinaci. Najdete mezi nimi třeba kombinovanou přípravu s horním/spodním pečením nebo grilem, horký vzduch plus, intenzivní pečení, velký gril, funkci Mix & Match, program Sabat pro dlouhodobé plánování, přípravu metodou sous-vide a mnoho dalších užitečných programů a funkcí.

  • Různé způsoby využití

V konvektomatu Miele získáte skvělého parťáka pro optimální přípravu zeleniny, příloh, polévek, ryb a mořských plodů, masa či dezertů, ale také pro dezinfekci kojeneckých lahví a sterilizaci zavařovacích sklenic, blanšírování, zavařování, rozmrazování, ohřívání, odšťavňování, přípravu jogurtu nebo vajec, kynutí těsta či přípravu pokrmů stále oblíbenější metodou sous-vide.

Podrobné informace