Zuzana Bubílková si bez okolků udělá srandu i ze sebe!

Jestli u nás někdo umí dobře politickou satiru, tak je to jednoznačně Zuzana Bubílková, novinářka, publicistka, moderátorka, glosátorka a dnes už i instagramová hvězda.  

Tato oblíbená česká komička začínala jako redaktorka slovenského rozhlasového pořadu pro motoristy Pozor, zákruta. U našich sousedů po roce 1989 také krátce zastupovala šéfredaktora zpravodajství Slovenské televize, ale v době rozdělování Československa přišla nečekaná nevole publika a musela odejít. Vrátila se do Čech, kde uváděla pořad Co týden dal, byla slyšet i v éteru, a když jí vyšla kniha s názvem Co kamery neviděly, nabídl jí spolupráci Miloslav Šimek. V politicky laděném satirickém cyklu Politické harašení aneb S politiky stále netančíme, který se vysílal v letech 2000 až 2006 opravdu zářila. Na psaní scénářů prý měla svoji metodu. Vždy připravila základ, který Šimek připomínkoval a ona vše pečlivě zapisovala. Měli rozdílný pohled na věc a díky tomu vznikaly naprosto skvělé dialogy.

Velkou výhodou Zuzany Bubílkové, přezdívané Bubu, bylo a je, že si kdykoli dokáže ze sebe udělat srandu, ale také to, že si plně uvědomuje, že je na malér zaděláno, když je žena chytřejší než muž…

Foto: Lenka Žáčková