Dejte šanci pleti a starejte se o ni, jak nejlépe umíte!

Říká se, že jak na Nový rok, tak po celý rok. Připravte se na to, co chcete od dalšího roku v péči o pokožku doopravdy změnit (a pokračovat v tom i v dalších letech).

Vytvořit si zdravé návyky není úplně jednoduché. Přesněji řečeno, není vůbec lehké u nich vydržet a dodržovat je. Nicméně právě z nich sestává způsob, jak se o sebe staráte. I když se nám nedaří dodržovat vše, je dobré mít alespoň pár základních věcí, na které bychom se měli pokusit co nejméně zapomínat, co se týče zodpovědné péče o pleť.

1) Začnu i zakončím den s čistou pletí

Při opomíjení čištění pleti 2x denně hrozí problémy způsobené mastnotou, špínou a ucpanými póry. Vaše póry pak vypadají větší a pokožka postrádá mladistvý lesk. Čištění pomáhá zvyšovat hydrataci, odstraňovat nežádoucí nečistoty a udržovat čistou a zářivou pokožku. Pamatujte však na svůj typ pleti. Máte mastnou, suchou, normální nebo smíšenou pleť? Podle toho také vybírejte. Například, máte-li suchou nebo normální pokožku, můžete použít čisticí prostředek, který pokožku příliš nevysuší ani nedráždí (vyhledávejte přípravky bez obsahu alkoholu).

2) Budu pít dostatek vody

Dehydrataci, která se projevuje i na pokožce, je možné řešit změnami životního stylu. Proto je důležité pít dostatečné množství vody - můžete začít starým pravidlem osmi sklenic vody denně. V závislosti na vaší tělesné hmotnosti a denních aktivitách možná budete muset vypít více. O konkrétním množství se můžete poradit s lékařem. Nicméně také je důležité to nepřehánět, protože to může vést ke ztrátě minerálů. Jíst zeleninu a ovoce bohaté na vodu může také pomoci zvýšit váš příjem živin.

3) Vezmu si s sebou vždy balzám na rty

Rty nemají žlázky produkující olej jako jiné části kůže. To znamená, že rty jsou náchylnější k vysoušení a popraskání. Nedostatek zvláčňování může problém ještě zhoršit. Dejte si také pozor na vlhkost vzduchu během zimních měsíců, která může ovlivnit popraskané rty. Ovšem stejně tak častý pobyt na slunci v létě může také zhoršit stav rtů. Další častou příčinou popraskaných rtů je také olizování rtů. Sliny z jazyka mohou zbavovat rty vlhkosti a ve výsledku jsou více suché.

4) Vždy rychle zbavím své ruce veškerých nečistot

Nejen v souvislosti s aktuální situací ve světě je potřeba dbát na čistotu svých rukou. Na ruce přes den zachytáváme spoustu nečistot, které snadno zanášíme i na obličej. Zkuste se proto vždy ujistit, že máte po ruce nějaké kapesní balení a v práci i doma máte vždy zásobu čisticího gelu.

5) Každé části těla věnuji dostatečnou hydrataci

Mít časově náročnou rutinu pro péči o tělo je něco, co není nutně praktické, když se zabýváme všemi každodenními starostmi života. Můžeme tak mít sklon přeskočit jeden (nebo několik) kroků, ale ujistěte se, že tento krok budete vynechávat co nejméně. Proč? Protože nedostatečná hydratace by mohla vést k přibývajícímu množství vrásek. Když je vaše pokožka vysušená, a proto chronicky podrážděná, může to způsobit nedostatek kolagenu a vést k předčasnému stárnutí.

Gel pro čištění pleti SKIN MOISTURE

Čisticí gel značky Bioten pro normální až smíšenou pleť se 100% přírodní kdoulí je intenzivní čisticí gel, který odstraňuje z pleti veškeré nečistoty a maz bez vysušování. Jemně rozpouští make-up a přitom o pokožku pečuje. Zanechává pokožku vyživenou, čistou a hydratovanou.

Cena: 99,90 Kč/ 200 ml

Noční krém ASTRID VITAMIN C

Noční krém proti vráskám pro zářivou pleť zajišťuje omlazující ošetření pleti během spánku, ráno je pokožka přirozeně prozářená a plná energie.

  • zářivější a hydratovaná pevná pleť
  • ochrana před předčasným stárnutím, viditelná redukce vrásek
  • omlazující ošetření pleti během spánku, ráno přirozeně zářící vzhled pleti plný energie

50 ml / 149,90 Kč

Intenzivně pečující balzám na rty s jojobovým olejem

Balzám na rty značky Astrid obohacený o hydratační látky, jojobový olej a vitamin E, známý svými antioxidačními a zvláčňujícími vlastnostmi, pomáhá poskytnout rtům efektivní hydrataci a ochranu. Přídavek UV filtrů pomáhá zajistit ochranu rtů před slunečním zářením. Složení vylepšené o HYDRASOFT, aktivní hydratační komplex obsahující přírodní oleje a vosky, pomáhá chránit rty před vysoušením a zároveň je udržuje jemné a vláčné.

4,8 g / 39,90 Kč

Čisticí gel na ruce s aloe vera ve velkém balení

Čisticí gel na ruce od Indulony, který budete rádi používat v práci i doma je účinným a příjemným pomocníkem v této době. Složení s vysokým obsahem alkoholu (65 %) účinně čistí ruce bez použití mýdla a vody. Odstraňuje nečistoty, osvěžuje pokožku a chrání oblast rukou. Je obohacené o aloi vera, která je známá svými uklidňujícími a hydratačními vlastnostmi. S příjemnou vůní mošusu.

500 ml / 179,90 Kč

Tělové mléko Indulona s aloe vera

Tělové mléko z nové řady od značky Indulona je obohacené o aloe vera, vynikající hydratační látku, která je známá svými uklidňujícími, antioxidačními a hydratačními vlastnostmi. Obsažený vitamin E poskytuje pokožce hloubkovou výživu. Mléko s hedvábnou texturou dodává pokožce jemnost a pocit svěžesti. Poskytuje až 48h hydrataci.

Cena: 400 ml/129,90 Kč