Schwarzkopf Elite Model Look 2020 zná své vítěze

Nejprestižnější modelingová soutěž na světě, do které se každým rokem přihlásí statisíce zájemců z více než 30 zemí světa, zná nyní jména národních vítězů pro Českou a Slovenskou republiku. Stali se jimi Victoria Carinne Lavers a Tony Tieku za Českou republiku a Zuzana Hodáková a Adam Cmarko za Slovenskou republiku. Vítězové budou reprezentovat své země na světovém finále, které se vzhledem na přetrvávající pandemickou situaci uskuteční poprvé ve své historii online.

Specifikem letošního ročníku světového finále je i nominace Nely Braun za Chorvatsko a Anny Kutko za Rusko, které byly objeveny agenturou Elite Prague.

Společně se v době do vyhlášení výsledků světového finále Elite Model Look zúčastní webových tréninků a prezentací pod vedením modelingových stars jakými jsou kanadská supermodelka Coco Rocha, Francouzka Josephine Le Tutour, nebo americký youtuber, herec a model  – Cameron Dallas.

V průběhu září a října se uskutečnilo za přísných hygienických podmínek v obchodních centrech po celé České a Slovenské republice celkem 21 castingů, které přilákaly pozornost vysokého počtu mladých žen a mužů. Castingy prováděly ambasadorky projektu pro letošní rok, topmodelky Denisa Dvořáková v Čechách a Michaela Kocianová na Slovensku.

Následně byly agenturami Elite Prague a Elite Bratislava a organizátory soutěže Schwarzkopf Elite Model Look nominováni národní vítězové do celosvětového finále. Mezinárodní porota složená z modelingových profesionálů poté vybrala TOP 20 finalistů za rok 2020, deset modelek, pět modelů a pět influencerů, kteří budou bojovat o světové vítězství. Vítězové budou oznámeni 16. prosince.

Vítězky a vítězové soutěže Schwarzkopf Elite Model Look pro Českou a Slovenskou republiku 2020 mají slibně nakročeno k tomu uspět i na světové modelingové scéně, což potvrzují světové úspěchy výherců z minulých ročníků projektu. „V této náročné době mě velmi potěšila obrovská účast na castinzích Schwarzkopf Elite Model Look a zároveň vysoký počet online přihlášených. Bohužel nebylo možné realizovat tento rok standardní soustředění a slavnostní galavečer na Pražském hradě, tudíž všechny předvybrané skvělé adepty postoupíme do ročníku 2021, aby nebyli ochuzeni o tento jedinečný zážitek. Benefit tedy zůstává na straně letošních vítězů, kde jsme zaznamenali obrovský úspěch v podobě probojování se českého a slovenského finalisty do TOP 5, v kategorii žen se do TOP 10 dostala nejen česká a slovenská finalistka, ale i námi objevená chorvatská a ruská zástupkyně. V letošním roce jsme vzhledem k tomu, že celé světové finále probíhá v online prostoru, měli možnost dát šanci i finalistům z jiných zemí. Rád bych poděkoval i všem partnerům projektu, kteří při nás stojí,“ dodává Sáša Jány, ředitel soutěže.

Elite Model Look pro Českou a Slovenskou republiku se i tento rok spojil s úspěšnou značkou vlasové kosmetiky Schwarzkopf, která se stala hlavním partnerem a spoluorganizátorem soutěže. Vlasová kosmetika Schwarzkopf v minulosti dlouhodobě spolupracovala se světově známými celebritami, včetně topmodelek jako např. Claudia Schiffer a Heidi Klum, a již poněkolikáté se stala součástí jedinečného projektu objevujícího budoucí hvězdy modelingového průmyslu.

Letitým partnerem soutěže je značka Rowenta, která ve spolupráci s agenturou Elite vyvíjí produkty pro péči o vlasy a tělo řady Rowenta for Elite Model Look. Oficiálním kosmetickým partnerem se stala značka ARTDECO. Dalším partnerem je lifestylový magazín FEMINITY. Mediálními partnery projektu jsou Evropa 2, Elle, JCDecaux a Fashion TV.