EtikButik radí: Zahřejte se eticky díky biobavlně

Zahřát se můžete v zimě i bez vlny a kožichů. Pokud chcete mít jistotu, že vás hřeje nejen krásné, ale také 100% etické oblečení a doplňky, vsaďte raději na biobavlnu od prověřených výrobců. Značky, které se zaměřují na udržitelnou a etickou módu, najdete v pražském EtikButiku a na www.etikbutik.cz.

„Pletenina a úplet z biobavlny jsou skvělou alternativou pro vegany a pro všechny, kdo chtějí mít jistotu, že při výrobě jejich čepice nebo svetru netrpěla zvířata. Organizace PETA totiž bohužel dlouhodobě upozorňuje na problematické zacházení farmářů s ovcemi a dohledávat, jakého původu je vlna právě ve vašem oblečení, je pro běžného spotřebitele komplikované,” radí Olga Garajová, zakladatelka EtikButiku.

Pletené doplňky

Hřejivé unisex šály (i ty maxi!), čepice a čelenky upletené z biobavlny vyrábí německá značka Recolution. Založili ji dva kamarádi z Hamburku, kteří dbají na spravedlivé dodavatelské řetězce a oblečení vyrábí výhradně v Evropě. Kromě hřejivých doplňků najdete v jejich nabídce flanelové bundy, pánské svetry i trička.

Eticky a barevně

Pokud fandíte etické módě a pestrým barvám, nechte se v zimě zahřát od baskické značky SKFK. Ta má v nabídce mimo jiné spoustu veganských svetříků, kardiganů a konečně i dámských kabátů.

Co je biobavlna

Biobavlna se pěstuje tradičně, bez GMO a škodlivých chemikálií, je až z 80 % zavlažována dešťovou vodou, její pěstování přináší lepší život farmářům a také nižší uhlíkovou stopu. Střídavé obhospodařování půdy přispívá ke zvyšování její úrodnosti a biodiverzity. Používají se pouze přírodní hnojiva, která neznečišťují spodní vody a řeky. Na cedulkách hledejte nápis biobavlna, organická bavlna nebo organic cotton.