Když dostanete chuť na pravou italskou pastu, můžete si ji objednat z pohodlí domova

Česko je svíráno koronavirem a aktuálními vládními opatřeními, které čím dál více zasahují i do našich každodenních životů. Dokonce do něčeho tak elementárního, jako je uspokojení našeho žaludku a chuti, například na pravou italskou pastu. Není už možné jen tak někde posedět, dát si láhev pravého italského vína, objednat si v restauraci oblíbenou italskou specialitu nebo si vychutnat tradiční espresso. A o letu do Itálie za místní kuchyní a Čechy tolik milovanými italskými potravinami, také nemůže být prakticky řeč. To už totiž bez testu na koronavirus nelze. Co ale dělat, když dostaneme chuť na pravou Itálii, alespoň na našem talíři, a nechceme dělat další ústupek a odpírat si? Máme pro vás řešení. Co třeba takový létající hrnec plný poctivé italské pasty v kombinaci s typickou italskou omáčkou a čerstvě nastrouhaným parmazánem nebo naopak jen s tradičním předkrmem či typickým dezertem? Nic není problém! Létající hrnec k vám sice nepřilétne přímo z Itálie, ale z Prahy, každopádně čerstvostí a chutí nezůstane originálu nic dlužen. Dopřejte si vámi milované pokrmy i v aktuálním čase. Poradíme, jak na to!

Pokud vás během doby zavřených restaurací a omezeného cestování přepadne chuť na například na čerstvou italskou pastu s typickými omáčkami jako je bolognese, arrabiata, quatro formaggi, napoletana nebo pesto basilico či rosso, ještě nemusíte zoufat ani běžet do prvního supermarketu a kupovat si pouhé náhražky. Váš problém vyřeší rozvoz jídla, a to zcela speciální.

Zapomeňte na klasické rozvozové služby, kdy vám dorazí jídlo pozdě, studené nebo v děsivém stavu a konzistenci, ale naopak poznejte skutečně prvotřídní rozvoz pravé, vámi zvolené, italské pasty z té nejkvalitnější semolinové mouky a vybrané omáčky. Přesně tak, abyste ji měli i doma na talíři v takové podobě, jako byste právě seděli v italské restauraci. Seznamte se s projektem Flying Pot a jejich rozvozem, kterému dala vzniknout právě koronavirová krize.

I díky ní totiž vznikl speciální koncept zahrnující také rozvoz právě připravených pokrmů určených jen k finální úpravě. Nejprve je vyrobena pasta neboli italské těstoviny, a to přímo od samotného těsta, ze kterého vznikne požadovaný typ pasty. Ta je následně balena a chlazená je rozvážena do domácností, samozřejmě se zvolenou omáčkou nebo ragú, které je rovněž vždy, pro každého zákazníka a v rámci každé objednávky, připraveno přímo na míru. Domů vám tak dorazí čerstvá omáčka a pasta Ready2Cook v hotové chlazené podobě - k dovaření a servírování za 2 minuty. Těstoviny tak stačí jen povařit ve vodě a omáčku prohřát a během 2 minut máte hotovo! Už žádné polostudené pokrmy nebo několikrát ohřívané hotové jídlo, ale vše fresh, v prvotřídní kvalitě.

Za celým projektem Flying Pot stojí dva bratři, Honza a Pavel Fronček, milovníci dobrého jídla, cestování, aktivního životního stylu a sportu. Po jejich letitých zkušenostech s prací ve food segmentu se rozhodli posunout dále a založit něco vlastního. A tak mimo jiné vznikl právě projekt Flying Pot. Ten měl v době před první vlnou koronaviru a po jejím skončení základnu na Manifesto marketu v Praze, kde připravovali svoji pastu ve vlastním bistro stánku. Vše z typických italských ingrediencí, včetně speciální mouky nebo zeleniny. A právě díky koronaviru přibyl i unikátní rozvozový koncept, ve kterém zohlednili především fakt, aby zákazníci měli pokrmy vždy čerstvé, přesně jako když zrovna sedí v bistru. A najednou byla na světě chlazená pasta a omáčka, určené jen k finálovému povaření a prohřátí. A může se servírovat.

Rozvoz pokrmů Flying Pot je možný po Praze vždy od 10 do 14 hodin každý den. Objednávat lze navíc přímo v e-shopu www.flyingpot.cz, kde je na výběr mezi řadou omáček a typů pasty, včetně volby vlastního tvaru.