Max Mara rozvolní přísná pravidla etikety, přesto je elegantní

Max Mara vždy věří v koncept „krásné postavy“, který shrnuje důležitost vypadat co nejlépe. Promyšlený ústup, nikoli útěk před chaosem a zmatkem, vede k hledání vlastního nitra, pochopení snů, ale i k bohatství, vždy představí vaše nejlepší já. Tvůrci se nechali inspirovat italským renesančním divadlem a jeho opakujícími se tématy identity, genderové rozpolcenosti, intrik, tragédie, komedie, touhy a magie.

Nový styl je znovuzrozením nových siluet: krátké, elegantní, dlouhé i široké. Rukávy jsou rozšířené nebo se nosí jako přepadávají a mohou nahradit kapuce. Výstřihy jsou nabírané nebo rovné. Střihy respektují etnickou rozmanitost napříč všemi kontinenty. Renesanční plášť, marocké pončo, skulpturální péřové bundy odkazující na tuhé zimy v Andách či kultura oděvu severských rybářů.  Funkční kapsy, druky, tkaničky, kontrastní švy, to vše už tu bylo, ale přesto je vše originální. Damaškové aplikované nášivky evokují renesanční kulturu. A jaké barvy převažují? Temně modrá posbíraná z hladin rozbouřených oceánů přechází v dramatickou černou. Harmonizující okrová, pálená umbra a bílá s nádechem jemných barev, jako jsou pastelové.

Pojďte s Max Mara rozvolnit přísná pravidla etikety v oblékání, a přesto zůstat elegantní. Itálie znovu objevila klasiku s řemeslným zpracováním a pečlivým dohledem nad designem. Její moderní alchymie je funkční a zároveň luxusní. A co ještě? Nezapomeňte, že  k této značce patří prostorná taška a nadměrné sluneční brýle.

(© Courtesy of Max Mara)