ANTICO BRUSCONE LAMBRUSCO prostě musíte ochutnat

Červené víno perlivé voní po lesních plodech, ostružinách a švestkách. Chuť je polosuchá, ale jemná a sametová na patře. Je ideální pro kombinaci s červenými masy a velmi dobře se hodí k sýrům např. Gran Moravia a dále k uzeninám jako jsou mortadela nebo prosciutto di Parma.

Vše má počátek v roce 1938 v restauraci pana Otella, který připravoval nejlepší dršťky (místní specialita) v kraji a kde nabízel vlastní Lambrusco, které vyráběl z hroznů nakoupených od místních pěstitelů. Brzy se přidali jeho synové Giovanni a Bruno a bylo založeno vinařství Cantine Ceci, ve kterém již působí i vnuk a vnučky pana Otella a kteří dávají nový směr a impulzy tomu, co bylo vybudováno v minulosti a připravují ještě pevnější základy těm, kteří přijdou po nich. Zaměřují se na vysokou kvalitu produktů dodávaných na enologický trh, nezanedbávají jejich inovaci jak z hlediska smyslového, tak estetického, spumante a Otello Nero Di Lambrusco jako jediní na světě plní do hranatých lahví. K hlavní expanzi podniku došlo v 90. letech, kdy jeho víno Lambrusco Terre Verdiane zaznamenalo nečekaný úspěch na trhu.

O vínu

Odrůda: Lambrusco

Barva: Purpurově červená s fialovými odlesky

Buket a chuť: lesních plodů – ostružiny a švestky. Chuť je polosuchá, ale jemná, sametová na patře.

Skladování a servírování: Skladuje se zásadně ve vertikální poloze, na chladném a tmavém místě.

Doporučená teplota servírování je 8 - 10°C, která umožňuje vychutnat nejlépe jeho intenzivní vůni a bohatou chuť. Konzumuje se mladé, ideálně během prvního roku. Kombinace s pečenými masy a také velmi vhodný doplněk k sýrům Gran Moravia a Parmigiano Reggiano a prosciutto di Parma a Mortadelle.