WOMEN FOR WOMEN představila patrony: Zapojí se Bílá, Krainová a Bouček

Kampaň #HlasKteryJeSlyset je novým projektem obecně prospěšné společnosti WOMEN FOR WOMEN manželů Ivany a Pavla Tykačových. Zapojí se do ní už take noví abasadoři, kterými se stali Lucie Bílá, Simona Krainová a Libor Bouček. Cílem je zvýšit povědomí veřejnosti o problémech, se kterými se lidé potýkají, samozřejmě pomáhat, ale také správně nasměrovat tam, kde je pomoc poskytována.

Zpěvačka Lucie Bílá se stala patronkou projektu Bydlím a podpoří matky samoživitelky či ženy, které měly odvahu odejít z abusivního vztahu. Ćasto se však potýkají s problem ohledně důstojného bydlení nebo potřebují psychosociální pomoc, rady finančního poradce apod. Bílá jako matka dospělého syna a úspěšná žena může být vzorem I inspirací. „Sama jsem prošla obdobím, kdy jsem s dítětem zůstala sama. Dobře vím, jak je těžké dělat mámu i tátu. Nemusela jsem řešit existenční problem, o to více si však vážím všech, kteří to zvládají a každý den překonávají složité překážky.“

Další z projektů za kterých Ivana i Pavel Tykačovi zaslouží velký dík, jsou Obědy pro děti. Ten zaštítí Simona Krainová a bude tak “dohlížet” na ty, kterým se nedostává školních obědů kvůli tíživé finanční situaci. „Manžel Karel mi ukázal spot k projektu a musím přiznat, že jsem se rozbrečela. Nemohla jsem ani spat, jak jsem na ty děti pořád myslela. Jako mama dvou dětí tyto věci velmi emotivně vnímám. Mnohem osobněji,“ tvrdí Krainová. Cílem je oslovit širší veřejnost a odstranit mýty, které jsou s touto problematikou spojené. Pomoc půjde dětem po celé republice, dnes díky Obědu pro děti objedná už 7000 dětí a čísla rostou každý den. „Udělám maximum, aby se myšlenka dostala k co nejvíce lidem,“ slíbila Krainová.

Pro Libora Boučka bude vlastní project Servis vztahů. To se týká vlastně nás všech. Toto je totiž disciplína, kde si téměř nikdo není jistý v kramflecích. „V této oblasti jsem toho na budoucího čtyřicátníka zažil docela hodně. Ale nechci se vracet k minulosti, ot nemá cenu. Myslím ale, že díky mnoha karambolům vím, že mnoha věcem se dá předcházet,“ uvažuje moderator. Svoji zkušenost tak bude předávat dále. „Vztah je třeba budovat a zachraňovat. Vztah dvou lidí je totiž základní úsečkou celé skupiny bodů a její slabostí je celá množina. Vztahy si tedy servis určitě zaslouží.“

Tímto se ambasadoři stávají součástí Women for Women a jejich aktivit. V průběhu roku jsou v plánu různé akce za účasti ambasadorů, o kterých budeme včas informovat a věříme, že tato společná spolupráce pomůže dalším lidem, kteří pomoc potřebují. „Už je to osm let, co jsme spolu s manželem Pavlem založili WOMEN FOR WOMEN. Oba dva jsme rozvedeni a víme o jak těžké období se jedná a kolik problémů rozvod přináší. Na počátku jsme chtěli pomáhat ženám a jejich dětem, které se ocitly v tíživé situaci, nedokázaly ji sami řešit, hrozila jim ztráta bydlení a tím riskovali to, že přijdou o své děti,“ vzpomíná Ivana Tykačová.

Společnost se za tu dobu stala velmi úspěšnou a pomohla celé řadě lidí i díky knize Jak přežít první (krok). Následovaly besedy, inspirace vzdělávacími programy v zahraničí a tak dále. „Dnes mohu říci, že nepomáháme jen ženám s dětmi, ale také samoživitelům, rodičům a podporujeme rodiny všeho druhu. Vnímáme kolik lidí dnes potřebuje pomoci, s čím se potýkají, kde jsou bariéry a snažíme se nalézt funkční a efektivní řešení,“ doplnila Tykačová.