Svěží recepty: Tatarák ze pstruha

V poslední době se s recepty na tataráky doslova roztrhl pytel. Lidé se snaží experimentovat a nezůstávat jen u klasiky z hovězího masa. A protože řada z vás chodí ráda na ryby, nebo si je aspoň často dopřává, můžete vyzkoušet ten náš, v němž jsme si pohráli s masem ze pstruha. Aby vynikla jeho chuť, nesmí samozřejmě chybět ani něco kyselého a taky čerstvý kopr. Skvělou přílohou je chléb nebo pečivo opečené v troubě. Náš tatarák ze pstruha si zamilujete.

Počet porcí: 2, doba přípravy: 30 minut, náročnost: *

Ingredience:

  • 6 filetů pstruha
  • 1 šalotka
  • 3 nakládané okurky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce lněného oleje
  • hrst čerstvého kopru
  • ½ citronu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • světlé pečivo k servírování

Postup:

  1. Filety zbavte případných kostí a kůže a vidličkou natrhejte nadrobno.
  2. Šalotku a okurky nakrájejte na kostičky.
  3. Kopr nakrájejte a smíchejte s rybou a zeleninou.
  4. Osolte, opepřete, přidejte hořčici, lněný olej a ochuťte citronem.
  5. Podávejte s opečeným světlým pečivem.

Dobrá rada na závěr: Pamatujte si, že rybě neuškodí více soli. To ovšem neplatí o koření. S tím raději opatrně. Potraviny vybírejte ideálně se značkami kvality, například Klasa nebo Regionální potravina, abyste si na všem opravdu pochutnali a měli jistotu, že jste dodali tělu dostatek živin.

Foto, zdroj a více informací: www.akademiekvality.cz