Letní recepty: Zeleninová kapsa

Kapsy plné sezónní zeleniny k létu prostě patří. Téměř vše, co vám roste na zahrádce můžete použít, rozhoduje jen vaše chuť čichuť strávníků. Příprava placek není složitá, ale už vyžaduje trochu kulinárního umění. Nenechte se však odradit, i když s vařením teprve začínáte. Třeba budete mít začátečnické štěstí. Nechte si chutnat.

Počet porcí: 5, doba přípravy: 50 minut, náročnost: **

Ingredience:

Na placky:

  • 500 g hladké mouky
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 280 ml horké vody
  • 1 lžička soli

Na náplň:

  • ½ ledového salátu
  • 3 velká rajčata
  • ½ salátové okurky
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • 150 g přírodního čerstvého sýra

Na zálivku:

  • 150 ml bílého jogurtu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Prosetou mouku smíchejte s olejem, špetkou soli a horkou vodou.
  2. Vypracujte hladké a nelepivé těsto, které následně rozdělte na 5 kuliček. Z těch vyválejte pravidelné kruhy.
  3. Placky pečte nasucho a prudce na rozpálené pánvi zhruba 45 sekund z každé strany.
  4. Poté vložte mezi utěrky, aby placky neztvrdly.
  5. Bílý jogurt opepřete a osolte.
  6. Zeleninu a sýr si nakrájejte dle libosti, poklaďte obojí na placky, zakápněte jogurtem
  7. a zarolujte.

Dobrá rada na závěr: Rajčata v žádném případě nedávejte do lednice. Projevilo by se to negativně na jejich chuti i konzistenci. Nedozrálé kousky nechte uzrát na světle a slunci min. při 20 oC.

Foto, zdroj a více informací: www.akademiekvality.cz