Za českou luxusní organickou kosmetikou Yage s tojí právnička a interiérová designérka Petra Drvoštěpová

Velký úspěch zaznamenala značka české luxusní organické kosmetiky Yage, za kterou stojí úspěšná právnička a interiérová designérka Petra Drvoštěpová. Krátce po launchi na domácí půdě. proběhla tisková konference u příležitosti vstupu Yage na slovenský trh v bratislavském hotelu Radisson Blu Carlton. Akce se kromě zástupců lifestylových nebo stylistů zúčastnili také influenceři a známé osobnosti – mj. herečka a spisovatelka Vlastina Svátková.

„O léčivou sílu přírody jsem se zajímala odjakživa. Poté, co se syn potýkal s vážným ekzémem, jsem se snažila najít kvalitní a účinnou přírodní alternativu péče o pokožku, ale bez úspěchu. Veškeré mé znalosti a snaha mu pomoci mě zavedly na cestu hlubších studií aromaterapie a účinků bylin. Změnili jsme způsob stravování a já jsem se nakonec rozhodla vyrábět pro mou rodinu pečující přírodní bylinné balzámy.“

Myšlenka založit vlastní značku nejdříve nebyla vůbec na pořadu dne. Petra nejdříve začala vyrábět kosmetiku pouze pro rodinu a na trh chtěla po nějaké době uvést pouze pár produktů. Nakonec ale zvítězila touha vyvinout 100% přírodní aktivní kosmetiku, a tak se s celou rodinou přestěhovala do Velké Británie, aby byla blíž nejlepším odborníkům v této oblasti. „Mohla jsem úzce spolupracovat s významnými světovými laboratořemi a chemiky, abych s jejich pomocí vyvinula kosmetiku, která by splňovala veškeré mé požadavky, zkrátka abych ji chtěla sama používat,“ dodává Petra. Výsledky několikaletého výzkumu a značných investic tak můžete vyzkoušet právě nyní. Samotné slovo yage v sobě skrývá doslova magickou sílu amazonské přírody. Nápoj yage vyrábějí amazonští indiáni z kmene Kofanů. Yage je tajemná síla, která je při posvátných nočních konzumacích přenáší do nadpozemského světa, v němž poznávají taje matky přírody. „Můj otec se amazonskými indiány a tamní přírodou s tisíci a tisíci endemickými rostlinami obsahujícími vzácné oleje, barviva, jedy, léčivé látky či halucinogeny zabývá již přes 50 let. Yage je pro indiány, pro mého otce i pro mne symbolem čisté, nezkažené přírody Amazonie, největší tropické džungle na planetě, zásobárny kyslíku a mnoha léčiv. Tak jako nápoj yage má mocnou sílu prozření, tak doufám, že i kosmetika Yage dovede lidi ke kvalitní a opravdové přírodní péči,“ uzavírá Petra.

Pro kosmetiku Yage je charakteristická vysoká koncentrace účinných látek, inspirace propracovaným korejským systémem péče o pleť, využití účinků aromaterapie a holistického přístupu k tělu a duši. Produkty YAGE jsou samozřejmě veganské (až na nezastupitelný včelí med a vosk) a nejsou testovány na zvířatech, suroviny pro ně jsou získávány od prověřených dodavatelů po celém světě s ohledem na životní prostředí a jeho zdroje. V recepturách se uplatňují důmyslné kombinace vitamínů, vzácných olejů, minerálů a rostlinných výtažků tak, aby pleť získala optimální zdraví a vitalitu.

Yage bude na Slovensku distribuovat e-shop https://www.organic-oasis.sk.

Další informace najdete na https://www.yageorganics.cz/

Foto: archiv společnosti Yage