Letní překvapení: Tokhi & Groove Army natočili koncertní videoklip s Pavlem Šporclem

Hvězdným hostem Tokhiho kapely Groove Army byl v loňském roce v Lucerně v Music Baru houslový virtuos Pavel Šporcl. Oba hudebníky pojí nejen přátelství, ale hlavně několikaletá spolupráce, která začala už před devíti lety, kdy byl Tokhi koncertním spoluhráčem na Šporclově turné k desce Sporcelain. A právě tady poprvé zazněla skladba Surprise, která byla z celé desky nejúspěšnější. Surprise (Překvapení) se jmenuje proto, že je na konci alba a je svým pojetím velice taneční, čímž se vzdaluje od obvyklého repertoáru světově uznávaného houslisty.
K této skladbě už jeden klip existuje, ale je bez Groove Army.  „V rámci loňského koncertu vznikl speciální program, kdy Groove Army zahrála několik skladeb s Pavlem Šporclem a skladba Surprise zazněla v koncertním bloku jako poslední. Tuto skladbu napsal Pavel a existuje k ní už jeden videoklip, který je bez Groove Army, ale domluvili jsme se s Pavlem, že k ní natočíme nový koncertní klip, ve kterém budeme i my,“ vysvětlil vznik videoklipu Tokhi.

Parta bubeníků v čele s Tokhim tak Pavla Šporcla doprovází na velkém koncertním pódiu. Videoklip zachycuje skvělou atmosféru, která v loňském roce ve známém pražském hudebním klubu panovala. Pavel Šporcl si spolupráci s Tokhim a jeho kapelou pochvaloval: „Surprise je můj úspěšný singl z alba Sporcelain, který od začátku bodoval v hitparádách. Jsem rád, že si ho vybrali ke klipu. Klip je dynamický a vystihuje atmosféru na koncertě v Lucerně, který byl mimořádný. A nejhlučnější v mém životě,“ vysvětluje se smíchem přední houslista.

Pandemie koronaviru spolupráci Tokhiho a Pavla Šporcla trochu zbrzdila, měli v plánu několik společných vystoupení, která měla na listopadový koncert navázat. Bohužel se neuskutečnila nebo odsunula. Proto se oba interpreti rozhodli přijít s videoklipem právě teď, aby potěšili svoje fanoušky a příznivce alespoň na dálku. Je více než jasné, že toto nebyla poslední společná spolupráce, protože Pavel Šporcl pěje na našeho předního bubeníka jen samou chválu: „Tokhi je skvělý a citlivý kluk. Známe se už od roku 2011 a moc jsme si sedli. Stará se nejen o vlastní projekty, ale pomáhá jimi i potřebným. Dlouho jsme si říkali, že uděláme nějaký společný program, až vloni se to podařilo a Tokhi mne pozval na jejich koncert do Lucerny.“

Videoklip GROOVE ARMY: ROYAL SQUAD feat. Pavel Šporcl - Surprise v režii Jakuba Mahdala

Foto: Radoslav Vnenčák