Dream Race: Letní hra, ve které se budou plnit i úkoly od Járy Cimrmana!

V létě rozhodně zabaví cestovatele po České republice hra Dream Race, která spojuje turistiku a výlety s plněním úkolů. Startuje už 1. července a soutěžící budou mít možnost vybrat si z 200 úkolů nejrůznějšího zaměření a obtížnosti ve všech koutech naší země. Úkoly se budou týkat jak přírody nebo památek, tak i sportu nebo zábavy pro děti. Jeden z okruhů úkolů bude prověřovat například i znalost humoru Divadla Járy Cimrmana. 
První den prázdnin odstartuje prvním hráčským krokem největší cestovatelskou hru letošního léta herec a režisér Ondřej Sokol. Spolu s osobnostmi jako je například Lukáš Pavlásek, Martin Finger a další se poté zapojí do hry v rámci svých prázdninových možností 
a závazků. „V době pandemie koronaviru jsem znovuobjevil lesy a přírodu kolem naší chalupy. Trávil jsem tam veškerý volný čas a strašně jsem si to užíval. V létě sice budu točit sérii pro Českou televizi a hrát v divadle, ale když to vyjde, budu utíkat zase na chalupu. A zkusím tam absolvovat i pár úkolů z téhle hry,“ svěřil se oblíbený herec.

Účastníci Dream Race tak budou moci při plnění úkolů nejen potkat známé umělce, ale budou mít šanci si vyzkoušet například i speciální sérii úkolů zaměřenou na Divadlo Járy Cimrmana. Tento génius proslul svou zálibou v cestování a je všeobecně známo, že pro své spolucestovatele rád připravoval nejrůznější úkoly, aby při dlouhém odloučení od svých blízkých nepropadali trudomyslnosti. Proto také ti hráči, kteří splní cimrmanovské úkoly nejlépe, mohou vyhrát lístky do divadla, knihy a další předměty pamatující dobu Největšího Čecha Járy Cimrmana.

Dream Race podporuje neobvyklé zážitky v týmu až 6 lidí, společně strávený čas s rodinou, 
s kamarády, kolegy, účastnit se hry ale mohou i jednotlivci. Neexistují žádné limity, jen děti mohou tvořit tým s alespoň jedním dospělým. Účastníci si mohou vybrat z 200 úkolů po celé republice. Ty jsou rozděleny podle lokací, obtížnosti a zaměření, takže si ty svoje najde opravdu každý. Milovníci historie mohou plnit celé léto úkoly týkající se hradů, zámků 
a dalších kulturních památek, sportovci si zase mohou vybrat sportovní úkoly a zkoušet překonávat své limity. Turističtí nadšenci během dvou měsíců vyrazí za často dosud utajenými krásami všech krajů ČR a rodiny s dětmi se zaměří třeba na kreativní úkoly. Každý si může zvolit svoje tempo a sbírat body podle svých zájmů a možností.

Tým Dream Race půjde první den ostatním hráčům sám příkladem a 1. 7. vystoupá na Sněžku, aby zde přivítal východ slunce a splnil tak jeden z úkoly. Hra bude probíhat celé léto a na jeho konci absolvují ty nejlepší týmy jednodenní finálové kolo v Praze. Vítězný tým v rámci závěrečného eventu získá například snovou dovolenou, auto na víkend, kameru, aby si mohl své další cesty zaznamenávat, nebo třeba cestovatelské knihy a oblečení. Hru podporuje i CzechTourism a portál kudyznudy.cz.

Více informací o hře najdete na www.dreamrace.cz

nebo na www.facebook.com/dreamrace2020.