Talabaya je víc než jen oděv, kombinuje rafinovanost, nadčasovost a všestrannost

Projekt módní návrhářky Mirky Talavaškové představuje jedinečný příběh o čisté kráse v různých kulturách. Na pomyslný piedestal přitom staví ženu, její kreativitu, touhu po svobodě a seberealizaci. Módní značka Talabaya kombinuje rafinovanost, nadčasovost a všestrannost. Vytváří tak oděvy, které jsou nejen estetické, ale také praktické. „Od jakživa mě fascinovaly jiné kultury. Vždy jsem chtěla porozumět tomu, jak lidé žijí někde jinde, kde se výrazně liší kulturní zvyklosti; odívání, hudba, tance, tradice a zvyklosti…“ prozradila návrhářka.

Mirka Talavašková vystudovala Módní tvorbu na pražské UMPRUM a svou vůbec první modest kolekci pod touto značkou představila na dubajském Pret-a-Cover Buyers Lane v roce 2018. Její touhou přitom bylo vytvořit módu, která nebude omezovat, ale naopak bude vyhovovat nejen ženám z Dálného východu ale i ženám v naší západní kultuře.

„Vlivem 90let jsem si zamilovala módu jednoduchou až minimalistickou. Takovou nadčasovou klasiku! Díky klientce, která odjela pracovat na Blízký východ a potřebovala vytvořit vhodný šatník, jsem tyto zásadní validní estetiky musela zkombinovat,“ vysvětlila Mirka Talavašková, jak vlastně vypadala její cesta vedoucí k současné tvorbě.  Byl to moment, kdy se v Praze na začátku roku 2018 zrodil nápad vytvořit značku TALABAYU. „TAL je část mého příjmení a ABAYA jako tradiční dámský oděv nejen arabských žen a můj velký respekt a uznání k nezápadní módě, která je stále ještě neovlivněna pop kulturou, ale naopak je inspirací,“ objasnila návrhářka, jak došla k názvu značky.

Oděvy Mirky Talavaškové se vyznačující minimalistickým designem, vhodným pro každou příležitost, avšak i přes svůj estetický vzhled dají velmi jednoduše kombinovat s jinými kousky či šperky. Samozřejmostí jsou i vysoce kvalitní materiály a prvotřídní zpracování.

„TALABAYA je poslání, jak rozšířit obzory a povědomí o jiných kulturách a napříč kulturami z pohledu ženy, oděvní designérky.“

Více informací o značce naleznete zde:  www.talabaya.com