Pleť pod rouškou: zaslouží si speciální péči

Nošení roušky se stalo nezbytnou součástí několika posledních týdnů. I když jsou  vyrobené většinou z prodyšných materiálů, pleti rozhodně neprospívají. Pokožka nemůže volně dýchat, zapařuje se a tření s látkou může vyvolat nežádoucí reakce.

Pod rouškou vznikají „zlé“ bakterie

Nejvíce trpí citlivá pleť se sklonem k tvorbě akné, ekzémů nebo detmatitidy. Pokožka se pod rouškou potí, a protože nemůže volně dýchat, množí se na jejím povrchu bakterie, které způsobují vznik pupínků nebo ekzémů. Díky tomu dochází k nerovnováze kožního mikrobiomu a začínají převažovat „zlé“ bakterie. Do menšiny se mohou dostat „dobré“ bakterie, které jsou zodpovědné za to, že naše pleť plní svou ochrannou funkci, zadržuje dostatečné množství vláhy a neprodukuje nadměrné množství kožního mazu, který může být příčinou ucpávání pórů a dalších problémů.

„Dobrým“ bakteriím pomáhají prebiotika

Abychom tyto bakterie udržovali ve správném množství, je potřeba je správně vyživovat nejen zevnitř, vhodnou stravou a dodržováním správné životosprávy, ale můžeme jim pomoci i z venku, používáním přípravků s prebiotiky. Prebiotika neboli „zdroj dobrých bakterií“ jsou všechny druhy ingrediencí, které jsou potravou pro „dobré“ bakterie. Jsou skvělé pro opětovnou kalibraci mikrobiomu, posílení prospěšné mikroflóry pleti a podporu zdravější pokožky. Protože prebiotika všeobecně vyživují existující „dobré“ bakterie v našem organismu, pomáhají při snižování zánětů a bakteriálních problémů a podporují jeho rovnováhu. Kosmetické přípravky s prebiotiky tak mohou pleti v tomto období výrazně pomoci.

Základem je pravidelné čištění pleti

Pleti a jejímu mikrobioumu rozhodně prospějete tím, že vynecháte nebo omezíte make-up na minimum, dekorativní kosmetika může způsobit nežádoucí reakce na pokožce pod rouškou. I když make-up nepoužíváte, měli byste pleti dopřát ráno a večer důkladnou očistu a zbavit ji přebytečného mazu a nečistot. Pokud je to možné, určitě můžete očistný rituál zařadit i přes den. Do povinné výbavy by měla patřit micelární voda, čistící krémy a gely. Pro odstranění odumřelých buněk je ideálním pomocníkem peeling, s tím byste to však neměli přehánět. Alespoň jednou týdně si také dopřejte pleťovou masku, která pokožku vyživí, detoxikuje a hydratuje.

Právě hydratace je základem péče o pleť a pod rouškou je pokožka často dehydratovaná. Používat byste měli vhodné denní a noční krémy, které hydrataci dodají a pomůžou obnovit ochrannou bariéru pokožky. Dostatečná hydratace také eliminuje vznik suchých míst na pokožce a poranění kůže.

První pomoc pro pleť pod rouškou

Značka Astrid přináší na trh řadu výrobků Astrid Aqua Biotic. Jedná se o ucelenou řadu pro čištění a hydrataci pleti, která je vhodná pro všechny typy pokožky bez rozdílu věku. Všechny výrobky řady Aqua Biotic obsahují PREBIOTIKA, která respektují mikrobiom kůže a pomáhají udržovat jeho zdravou rovnováhu a nabízejí komplexní řešení od odlíčení, přes čištění až po hydrataci. Produkty jsou obohacené o minerály a D-Panthenol.

Expresní pomoc

Revoluční novinkou je Expresní micelární voda ve spreji, která díky možnosti rovnoměrné aplikace přímo na pokožku umožňuje její šetrnější očištění bez drhnutí vatovým tamponkem a dalším případným podrážděním. Pomocí této micelární vody můžete pleť osvěžit i během dne a dodat ji potřebná prebiotika.

Cena: 99,90 Kč/200 ml

Čistící pleťová mléka

Jsou prvním krokem v čištění pleti a z pleti odstraňují zejména odolné a hrubší nečistoty. V řadě Astrid Aqua Biotic je naleznete ve variantě pro normální a smíšenou pleť s vitaminem E nebo pro pleť suchou a citlivou ošetřujícím D-panthenolem.

Cena: 79,90 Kč/200 ml

Čistící gel

Pro pleť, která se více mastí, nemusí být pleťové mléko vhodným formátem pro její čištění. Pod hlavičkou řady Citylife Detox proto přinášíme čisticí pleťový gel s prebiotiky a obsahem aktivního černého uhlí, které pomáhají pleť hloubkově čistit, detoxikovat a omlazovat.

Cena:

Odličovač očí a rtů

Dvoufázový odličovač očí a rtů Astrid Aqua Biotic účinně a zároveň šetrně odstraňuje voděodolný make-up a jemně pečuje o citlivé okolí očí a rtů.  Složení obohacené o kyselinu hyalurovnou a mandlový olej napomáhá v pleti udržet přirozenou úroveň hydratace a zanechává ji dokonale čistou, hladkou a chráněnou. Obsažená prebiotika pečují o mikroflóru pokožky a podporují její zdravou vyváženost a jas.

Cena: 79,90 Kč/125 ml

Čistící pleťové vody

Pro tonizaci pleti a uzavření pórů zejména u pleti, která je náchylnější k tvorbě černých teček, je určená čisticí pleťová voda s prebiotiky. Ve variantě pro normální a smíšenou pleť je obohacena o vitamin E, který pleti dodává svěžest. Ve variantě pro suchou a citlivou pleť najdete D-panthenol, který pleť zjemňuje a zabraňuje jejímu vysušování.

Cena: 79,90 Kč/200 ml

Hydratační krémy

Astrid Aqua Biotic Denní a noční krém pro normální a smíšenou pleť přináší pleti 24h hydrataci a díky extraktu ze zeleného čaje, který je známý svými antioxidačními a adstringentními vlastnostmi, pleť vyhlazuje a zmatňuje. Aktivní prebiotika vyrovnávají tón pleti a zanechávají ji mladistvě zářivou.

Astrid Aqua Biotic Denní a noční krém pro suchou a citlivou pleť je vaším každodenním spojencem pro její 24h hydrataci. Obsahuje navíc pivoňkovou vodu, známou pro své zjemňující a protizánětlivé vlastnosti, díky kterým pomáhá pleť chránit před nadměrným vysušováním a poskytuje jí tak dokonalý komfort a nádhernou vůni. Prebiotické aktivní složky vyrovnávají tón pleti a zanechávají ji mladistvě zářivou.

Cena: 99,90 Kč/50 ml