Užijte si vánoční atmosféru s Emirates

Vánoce jsou nejkrásnějším obdobím v roce a letecká společnost Emirates se stará o to, aby si cestující užili sváteční atmosféru po celý prosinec, a to díky kouzelným okamžikům, které na ně čekají na každém kroku jejich cesty.

Společnost Emirates přeje všem cestujícím po celém světě veselé Vánoce a na svých odbavovacích přepážkách, v mezinárodních salóncích a na palubě letadel chystá vánoční oslavy, aby se tak 1,4 milionu cestujících, kteří si rezervovali cestu na letošní prosinec, cítilo co nejvíce svátečně.    

Přivítání sezóny v salóncích společnosti Emirates

V salóncích společnosti Emirates v Dubaji to začíná vypadat již jako o Vánocích, protože cestující, kteří se chystají navštívit rodinu a přátele na svátky, si mohou před nástupem do letadla dopřát sváteční jídlo. V salóncích Business Class se budou podávat teplé a křehké koláče polité smetanou, tradiční vánoční štola, namočené a okořeněné piškotys vánoční šlehačkou, pečené kaštany a piškotový dort s limetkou a citronovou šable. V salóncích First Class pak budou k dispozici perníkové profiterolky, koláče z hořké čokolády se slaným karamelem a skořicové bábovky s citrusy. Kdo sní o bílých Vánocích, může si pochutnat na perníkové zmrzlině a zimním bílém cosmo Perrier, což je svátečně ochucená voda. Ti, kteří hledají hřejivý a útulný pocit, si mohou vychutnat aromatické chutě skořicového cortada, ovesného latté s karamelovými oříšky, perníkového moka nebo si odpočinout u speciálního svátečního čajového nápoje Dilmah-Charming magic nebo Christmas Holly Jolly. Po celém světě budou sváteční lahůdky nabízet rovněž samotné salónky Emirates, přičemž v popředí zájmu vždy budou místní oblíbená jídla.

Nezapomenutelný prosinec na palubě Emirates

Po celý prosinec se na palubě Emirates můžete těšit na sváteční jídla a občerstvení ve všech letových třídách na vybraných trasách. Cestující ve First a Business Class si mohou dopřát nabídku klasických vánočních jídel, od královských krevet marinovaných v citronu a bylinkách s fenyklovým salátem a omáčkou marie rose až po gravadlax z uzeného lososa s hořčičným crème fraiche, který si vychutnáte také v Premium Economy Class. Ve všech třech třídách bude k dispozici kompletní sváteční hlavní chod – pečený krocan s brusinkovým kompotem, kaštanová nádivka, dýně s medem a tymiánem, bramborové klínky a křupavá růžičková kapusta opepřená krůtí slaninou. Dezerty zahrnují celou řadu lahodných pokrmů, včetně vánočního pudinku s velkou porcí crème anglaise, slavnostní zázvorový dort zalitý tmavou čokoládovou ganache nebo zářivý dort s červeným rybízem a čokoládovou pěnou ve tvaru Santy. Cestující v Economy Class budou mít k dispozici vánoční jídlo s pečeným krocanem s kaštanovou roládou, pommes Parisienne, směsí pastináku, mrkve a zeleného hrášku, po kterém bude následovat skvostný perníkový dort politý tvarohovou polevou a skořicovou omáčkou. 

V palubním salónku letounu A380 uprostřed sváteční výzdoby si cestující odlétající z Dubaje mohou odpočinout u voňavě kořeněného svařeného vína, mince, panettone, perníkové zmrzliny a vánočního pečiva.

Od 24. do 26. prosince bude palubní personál společnosti Emirates nabízet všem cestujícím na palubě drobné dárky v podobě profiterolek se skořicovým krémem, čokoládových lanýžů a perníkových vánočních stromečků a sněhuláků.

Užijte si vánoční zábavu s palubním systémem ice

Cenami ověnčený palubní zábavní systém ice společnosti Emirates přináší pohodu a radost a nabízí všechny melodie sezóny od současných vánočních hitů Michaela Bublého a Sii až po nostalgickou klasiku Franka Sinatry a Elly Fitzgeraldové. Děti i dospělí mohou načerpat sváteční atmosféru při sledování nových vánočních filmů, jako je Silent Night (Tichá noc) s Keirou Knightley v hlavní roli a 8bitové Vánoce s Neilem Patrickem Harrisem, ale i starých oblíbených filmů Láska nebeská (2003), Last Christmas (2019), Prázdniny (2006), Vánoční skřítek (2003), Polární expres (2004) a dokonce Rudolf s červeným nosem z roku 1964. Nic nevystihuje Vánoce tak jako sváteční televizní speciál a cestující mají k dispozici všechny známé oblíbené pořady včetně Přátelé: Vánoční epizody, Gavin & Stacey: Speciální Vánoce, Teorie velkého třesku: To nejlepší (vánoční speciál) a The Great British Bake-Off: Christmas Special.

Děti a kouzlo Vánoc

Všechny děti na palubě Emirates dostanou při nástupu dáreček na uvítanou a za pomoci palubního personálu si mohou vytvořit také vzpomínku ze své cesty s rodinou, a to v podobě polaroidového snímku v rámečku se sváteční tematikou. Děti se také mohou ponořit do vánoční filmové pohody a přitulit se ke svým nejbližším zachumlaní do hřejivé deky a polštáře Emirates. K tomu si také mohou dát krémovou horkou čokoládu s marshmallows dostupnou ve všech letových třídách.

Dárková sezóna s EmiratesRED a Emirates Airline Foundation je zahájena

Obdarujte své blízké dárkem z palubního časopisu Dubai Duty Free EmiratesRED včetně exkluzivních šperků, parfémů a oblíbené kosmetiky. Na většině letů je také k dispozici služba předobjednávek EmiratesRED.com, kde mohou cestující nakupovat 21 dní až 40 hodin před odletem a prohlédnout si širokou nabídku exkluzivních produktů – některé z nich nejsou na palubě běžně k dostání. Cestující musí během odbavení uvést údaje o svém letu a objednávku doručí palubní personál přímo na sedadlo cestujícího, aby si svůj dárek mohl během letu užít.

Radost si také můžete udělat například pořízením vánoční výzdoby či svátečního oblečení, nebo si zakoupit vánoční suvenýry v oficiálním obchodě Emirates, kde již najdete vánoční kolekci pro rok 2022, včetně exkluzivních vánočních ozdob a dekorací značky Emirates, dále hrníčky, punčochy, vánočních svetry, dětská pyžama a pyžama pro páry. Cestující při online nákupu mohou využít také své Skywards míle.

Skutečného ducha Vánoc můžete také oslavit věnováním peněžního daru organizaci Emirates Airline Foundation zasazující se za zlepšování života znevýhodněných dětí, stačí přispět na palubě letadla nebo přímo z domova. Cestující mohou přispět v jakékoli měně během kteréhokoliv letu pomocí obálky, která se nachází v kapse sedadla nebo prostřednictvím kreditní karty, šeku či bankovního převodu. Nadace přijímá také Skywards míle. 95 % darů jde přímo na pomoc dětem žijícím v extrémní chudobě a významně ovlivňuje jejich blahobyt v oblasti stravování, zdraví, bydlení a vzdělání.