Palubní zábava ice letecké společnosti Emirates oslavuje ikony dnešní doby

Na počest ikonických osobností, které ve 20. století utvářely kulturu i dějiny, mohou nyní cestující společnosti Emirates během října zhlédnout řadu uznávaných dokumentů a filmů s královnou Alžbětou II., Elvisem Presleym či se skupinou Beatles, a to díky palubnímu systému ice.

Zábavní systém ice již po sedmnácté v řadě získal ocenění Skytrax World Airline Awards za nejlepší zábavu během letu, a právě nyní pro cestující nabízí exkluzivní zbrusu nové tituly. Jedním z nich je i dokument Alžběta: Portrét po částech, který je dojemnou poctou mapující pozoruhodný život královny Alžběty II., nejdéle vládnoucí britské panovnice a nejdéle sloužící hlavy státu v historii. Nostalgický sestřih záběrů královny za uplynulých 70 let se tak stává tvůrčí a emotivní cestou jejím životem.

Cestující se mohou těšit také na kritikou oceňovaný film Elvis, životopisné hudební drama v režii Baze Luhrmanna, které se již stalo kasovním trhákem. Opravdoví fanoušci Elvise Presleyho se mohou dále ponořit do jeho výjimečné hudební kariéry s kolekcí Elvis Spotlight, která obsahuje šest jeho klasických filmů: Jailhouse Rock (1957), Stalo se na světové výstavě (1963), Viva Las Vegas! (1964), Tickle Me (1965), Speedway (1968) a Live a Little, Love a Little (1968). Ke zhlédnutí jsou rovněž další dva dokumenty o této rokenrolové hvězdě včetně Making the Movies Special ─ Elvis + Music in Films a Classic Albums.

Hudební fanoušci se mohou v novém dokumentárním filmu The Beatles and India seznámit s jednou z nejvlivnějších světových kapel, britskou rock and rollovou čtveřicí The Beatles. Film je unikátní historickou kronikou trvalého „milostného“ vztahu mezi Beatles a Indií, která obsahuje vzácné archivní záběry, fotografie, očitá svědectví a komentáře odborníků o kontrastu mezi rychlým životem celebrit na Západě a hledáním duchovní blaženosti v Indii, což vedlo k unikátnímu tvůrčímu psaní písní.

Milovníci akčních filmů se mohou těšit na nový dokumentární film s názvem Val, který se zabývá životem, kariérou a zdravotními problémy hollywoodské hvězdy Vala Kilmera, a na kasovní trhák z roku 2022 Top Gun Maverick a původní film Top Gun (1986), ve kterých si tento slavný herec také zahrál.  

V roce 2022 jsou zatím nejsledovanějšími žánry v systému ice dokumenty, akční filmy, thrillery a komedie. Mezi nejoblíbenější filmy na ice v tomto roce patří Spider-Man: Bez cesty domů, nejnovější film o Jamesi Bondovi Není čas zemřít a Oscarem oceněný Král Richard s Willem Smithem v hlavní roli. K nejoblíbenějším rodinným a dětským filmům patří Mimi šéf: Rodinný podnik, Encanto a Zpívej 2.

Společnost Emirates neustále aktualizuje obsah své palubní zábavy a každý měsíc přidává do své rozsáhlé knihovny stovky filmů, televizních pořadů, podcastů a hudebních kanálů. Mezi další nové filmy a pořady, které jsou nyní ke zhlédnutí, patří Mimoni 2: Padouch přichází, Kde zpívají ptáci, Otec nevěsty (2022), Černý telefon, James Webb: The $10 Billion Space Telescope a cenou Emmy 2022 ověnčený seriál Stále v kurzu: 1. a 2. série.

Cestující na palubě letadla Emirates mají k dispozici prvotřídní zábavní knihovnu s více než 45 oscarovými filmy, 5 000 zábavních kanálů na vyžádání, více než 1 500 filmů a 1 500 hodin televizního vysílání, hudbu, podcasty a audioknihy ve 40 jazycích, 5 kanálů živého televizního vysílání včetně zpravodajství BBC, CNN a Sky News Arabia a dva kanály s živým sportovním vysíláním ─ Sport 24 a Sport 24 Extra.

Cestující si také mohou před letem vytvořit svůj vlastní seznam ice, a to jednoduchým procházením a předběžným výběrem filmů nebo televizních pořadů v aplikaci Emirates, které pak mohou být synchronizovány se systémem ice v okamžiku nástupu do letadla, což maximalizuje zážitek z cestování.